Kollár: Nem látok problémát abban, hogy közzétegyük a Szputnyik beszerzéséről szóló szerződést

Kollár: Nem látok problémát abban, hogy közzétegyük a Szputnyik beszerzéséről szóló szerződést

Nyitókép: SITA

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke nem lát problémát a Szputnyik V orosz vakcina beszerzésével kapcsolatos szerződés közzétételében.

  „Miért kellene rejtegetnünk? Amennyiben a másik féle engedélyezni, közzétesszük. Nekem ez nem jelent problémát. Amennyiben a másik fél nem engedi a szerződés közzétételét, akkor is jó lenne, ha tudnánk, hogy ki írta alá a szerződést, és ki az, aki felelősségre vonható érte”  

– konstatálta az újságírók előtt Kollár.

Hírdetés

A parlament elnöke egyúttal azt is kijelentette, nemcsak a Szputnyik V vakcinára kellene fókuszálni, hiszen a nyilvánosságot arról is informálni kellene, hogy a Pfizer és az AstraZeneca vakcinák megvásárlásával kapcsolatos szerződéseket ki írta alá.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter a Szputnyik V vakcina beszerzéséről szóló szerződést kedden nyújtotta át Zuzana Čaputová államfőnek.

A parlamenten kívüli Hlas-SD szerdán felszólította az államfőt, hogy tegye közzé a szerződést, vagy a funkcióját bevetve gyakoroljon nyomást az illetékes tárcára a szerződés minél előbbi közzététele érdekében.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »