Kollár: Matovič úr, szégyellje magát!

Kollár: Matovič úr, szégyellje magát!

A 60 év felettieknek fizetendő oltási jutalomnak is megvannak a maga hiányosságai, nevezetesen, hogy időközben elhunyt személyek címére is érkeznek csekkek, mígnem az élők arra panaszkodnak, hogy a postán nincs pénz a bónusz kifizetésére.

Szlovákiában ez már csak így van, legyinthetnénk az újabb káoszra, különös tekintettel Igor Matovič hihetetlenül átgondolt agyszüleményeire. Olvasói levelek alapján a Pravda hívta fel rá elsőként a figyelmet, hogy a pozsonyi postahivatalokban a jutalomért jelentkezők azt a választ kapták,

Miroslav Kollár független képviselő (a parlamenten kívüli Spolu párt elnöke), és egyben Galgóc polgármestere egy további problémára is felhívta a figyelmet. „Matovič úr épp most küldte el az anyósomnak az említett híres 300 euróra szóló csekket. Egyben köszönetet mondott neki azért a jó példáért, mellyel a környezetében élők számára szolgál és jó egészséget kívánt neki“ – mondta a közösségi oldalon nyilvánosságra hozott videofelvételen. Kollár nyugtázta, hogy az anyósa valóban példamutatóan járt el, háromszor is beoltatta magát.

Ez természetesen nagyon érzékenyen érintette őt. „Matovič úr, tudja Ön, hogy mire van szüksége egy családnak, mely váratlanul elveszíti a hozzátartozóját? Nyugalomra, hogy meg tudjon birkózni a traumával, nem pedig az Ön infantilis köszönetnyilvánítására és arra, hogy jó egészséget kívánjon a megboldogultnak“ – folytatta.

Hírdetés

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a levél végén a következő aláírás szerepel: Pénzügyminisztérium – közös pénzügyeink felelősségteljes kezelője. „Ez alatt azt a minisztériumot érti, mely csekkeket küld és jó egészséget kíván a megboldogultaknak? S ez csak egy példa az intézmények csődjére, az Ön dilettantizmusa által okozott káoszra.

Majd közvetlenül Igor Matovič pénzügyminiszterhez intézi a következő szavakat, aki a 60 év feletti oltottak 300 eurós oltási bónuszát szorgalmazta: „Úgy vélem, hogy Önben egyáltalán nincs szégyenérzet, ennek ellenére kérem, hogy vonuljon félre valahová csendben szégyenkezni és maradjon is ott, mielőtt még ezt a szép országot végképp tönkretenné…“

A minisztérium dolgozóinak pedig azt ajánlja, hogy aktualizálják adataikat a lakosságnyilvántartásból, mert az övék minden bizonnyal nem egyedi eset.

(NZS/Felvidék.ma/Pravda)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »