Kollár is logikátlannak tartja a karácsonyi családlátogatást tiltó intézkedést

Kollár is logikátlannak tartja a karácsonyi családlátogatást tiltó intézkedést

Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke és a Sme rodina vezetője logikátlannak tartja a karácsonyi családlátogatást tiltó intézkedést. Ezt a szóvivője, Michaela Jurcová közölte a TASR hírügynökséggel csütörtökön.

„Ha idegenek találkozhatnak, akkor ezt lehetővé kellene tenni a rokonoknak is, még ha korlátozott számban is” – véli Kollár. Jurcová szerint a Sme rodina vezetője üdvözölné, ha Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter megnyitná ezt a témát a kormány következő ülésén. Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS vezetője is azt javasolja, hogy értékeljék át a karácsonyi rokonlátogatásra vonatkozó intézkedést. A rendelkezést Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke és parlamenti képviselő is bírálta.

Hírdetés

Ha megnyitjuk a témát, figyelembe kell venni az aktuális helyzetet és annak alakulását, valamint a szakértők véleményét”

– olvasható az egészségügyi tárca sajtóosztálya által csütörtökön kiadott állásfoglalásban.

Az egészségügy-miniszter a szerdai (december 8.) kormányülés után kijelentette: karácsonykor nem engedélyezettek a rokonlátogatások, az intézkedés január 9-ig marad érvényben. A döntés óriási felháborodást váltott ki, több koalíciós politikus is kritizálta azt, végül csütörtökön Eduard Heger kormányfő sajtóirodáján keresztül jelezte, visszatérnek a kérdésre. Egyelőre nincs végleges döntés.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »