Kollár: Ha le akarnak váltani, állok elébe

Kollár: Ha le akarnak váltani, állok elébe

Boris Kollár, az ellenzéki Sme rodina elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, ha javaslatot tesznek arra, hogy leváltsák a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról, áll elébe.

„Nincs mit titkolnom. Nem voltam politikus, amikor kapcsolatban álltam Marián Kočnerrel. Nem én váltottam vele 2000 SMS-t” – válaszolt arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy Glváč a leváltását javasolja.

Glváč bejelentette, hogy kollégáival előkészíti a javaslatot Boris Kollár leváltására a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról, és reméli, hogy az ellenzéki pártok is támogatni fogják.

„Pontosan ő volt az, aki bemutatott engem Kočnernek, ő üzletelt vele Dóvalban (Donovaly), koncertekre és bálokba járt vele. Vagy ez mind rendben van, ez tisztességes kapcsolat volt? Ez nem zavarja őket? Nem ismerek olyan politikust, aki intenzívebb kapcsolatban állt volna Kočnerrel, mint Kollár” – jelentette ki.

Azt, hogy Glváčot ő mutatta be Kočnernek, Kollár „totális hülyeségnek“ nevezte.

Hírdetés

Martin Glváč (Smer) csütörtökön jelentette be, hogy lemond parlamenti alelnöki posztjáról. Közölte, azért határozott így, mert fontos számára, hogy a Smer megnyerje a jövő évi választást.

Glváč leváltása már október végén szóba került, de akkor nem hagyták jóvá a képviselők az ülés programját. A parlamenti alelnök leváltásának oka a közte és Kočner között lezajlott kommunikáció. Kočnert azzal vádolják, hogy ő gyilkoltatta meg Ján Kuciak ujságírót. Glváč, azután, hogy az ülés programját nem szavazták meg, kijelentette, hamarosan közli, hogyan döntött.

Glváč később felszólította Bugár Bélát, a Híd elnökét is, hogy mondjon le parlamenti alelnöki tisztségéről, mert Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után találkozott Kočnerrel.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke hozta nyilvánosságra azokat az állítólagos üzeneteket, melyeket Kočner és Glváč a Viber alkalmazáson keresztül küldhetett egymásnak. Matovič azt állítja, hogy Glváčnak több ügyről is tudomása volt, és hazudott, amikor azt mondta, hogy 2012 óta nem találkozott Kočnerrel.

Glváč visszautasította Matovič vádajait és feljelentést tett. Továbbra is kitart amellett, hogy Kočnerrel 2012 óta nem találkozott. Cáfolta a Denník N-ben megjelent információkat is, miszerint Kočner vállalkozóval valamilyen üzletről tárgyalt volna. A Threema-üzenetekről szóló cikkekkel szerinte csak őt és a Smert akarják lejáratni. Azt állítja, a nyilvánosságra hozott kommunikáció nem egyezik a valósággal.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »