Kollár: a Sme rodina nem szavaz az ellenzékkel Mikulec leváltására

Kollár: a Sme rodina nem szavaz az ellenzékkel Mikulec leváltására

A Sme rodina mozgalom nem fog az ellenzékkel szavazni a parlamentben Roman Mikulec belügyminiszter leváltására. A mozgalom két képviselője, Peter Pčolinský frakcióelnök és Adriana Pčolinská ugyanakkor szabad kezet kapnak. Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina mozgalom elnöke ezt pénteken jelentette ki a lengyelországi Wroclawban, a visegrádi négyek házelnökeinek találkozóján.

– jelentette ki Kollár.

A koalíciós partnerek azon kijelentéseire reagálva, miszerint Pčolinskyék voksolása súlyos helyzetet idézhet elő, Kollár azt mondta: minden éremnek két oldala van. „Én beszélhetek súlyosabb dolgokról is” – jegyezte meg, utalva Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) volt igazgatója ügyére. Utóbbi szerinte csak a bűnbánást tanúsító személyek tanúvallomásai alapján van előzetes letartóztatásban. „Én is megszellőztethetnék dolgokat, de nem fogok” – fűzte hozzá.

Hírdetés

Keddre tűzték ki azt a rendkívüli parlamenti ülést, amelyen az ellenzék ki akarja nyilvánítani bizalmatlanságát Roman Mikulec belügyminiszterrel szemben. A bizalmatlansági indítványt a Smer-SD nyújtotta be.

A koalíciós pártok frakciói támogatásukról biztosították Mikulecet. Két koalíciós képviselő, Peter Pčolinský, a Sme rodina frakciójának elnöke és Adriana Pčolinská (Sme rodina) ugyanakkor a miniszter leváltása mellett tennék le a voksukat. Eduard Heger kormányfő ezzel kapcsolatban kijelentette: a koalíciós szerződés megsértésének tekintené, ha koalíciós képviselők az ellenzékkel együtt szavaznának a kormány egy tagja ellen benyújtott bizalmatlansági indítványra.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »