Kollár: a kormányfő lecserélése nem megoldás

Kollár: a kormányfő lecserélése nem megoldás

A jelenlegi politikai helyzetben valamin változtatni kell, azonban a kormányfő lecserélése nem biztos, hogy a várt eredményt hozza – vélte Boris Kollár házelnök, a koalíciós Sme rodina vezetője a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában.

Kollár elismerte, hogy a jelenlegi feszült politikai helyzet megoldása a kormány rekonstrukciója lehet. Nem gondolja viszont, hogy Igor Matovič kormányfő (OĽaNO) lecserélése bármit megváltoztatna.

„Az egyetlen megoldás, hogy visszatérünk ahhoz, amiért a politikába jöttünk.“ – mondta.

A Sme rodina elnöksége szerdán ülésezik, ezt követően Kollár az összes koalíciós partnert felhívja és megoldást keres majd. A házelnök szerint mind Matovičnak mind Sulíknak magába kellene szállnia.

Hírdetés

Kollár kizárta a kisebbségi kormányzás lehetőségét.

A Sme rodina elnöke azt is elmondta, hogy furcsának tartja, hogy az SaS vissza akarja hívni Krajčí egészségügyi minisztert. „Mikor Krajčí karácsony előtt szigorítani akarta az intézkedéseket, ők ki akarták nyitni az üzleteket. Azok akarják visszahívni, akik semmiben nem segítettek neki.“ – mondta.

Kollár a Szputniyk behozását jó ötletnek tartja, úgy véli azonban, hogy a vakcina beadásának felelősségét nem kellett volna az orvosokra hárítani, azt az államnak kell viselnie.

Zárásképp azt is elmondta, hogy a Sme rodina miniszterei nm fogják támogatni a kemény lockdown bevezetését márcis 21-től.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »