Kolíková: A pandémia valamennyi kormánytag részére idegesítő

Kolíková: A pandémia valamennyi kormánytag részére idegesítő

Az igazságügyi miniszter asszony nyugtalanságának adott hangot, mert úgy érzi, a jelenlegi járványügyi helyzet negatív kihatással van a partnerek közötti kommunikációra.

Valamennyien stresszes állapotban vannak, idegesek, mert mással kell foglalkozniuk és nem a tervezett kormányprogram megvalósításával. Erről a TASR hírügynökséget Mária Kolíková igazságügyi tárcavezető tájékoztatta, abból az alkalomból, hogy egy éve alakult meg az Igor Matovič vezette új kormány.

Az viszont örömére szolgál, hogy a koalíció egységes volt az alkotmánymódosítás elfogadásában, amely kulcsfontosságú az igazságszolgáltatás reformja szempontjából.

„Személy szerint nagyon örülök az alkotmánymódosítás elfogadásán kívül annak is, hogy olyan törvényt fogadtunk el, amely összefügg a tényleges vagyonok kimutatásával és egy új hivatal kialakításával” – egészítette ki.

Jelenleg pedig az a feladatuk, hogy ennek a hivatalnak a vezetésére egy megfelelő embert találjanak. Rámutatott arra is, hogy nagyon komoly annak a jogi módosításnak a jelentősége, amelyet a bűncselekmények áldozatainak védelmében hoztak.

Hírdetés

„Olyan jogi módosításokra is sor került, amelyekkel enyhíteni tudjuk a pandémia következményeit a vállalkozók részére, illetve lerövidíthetjük azt az időt, amely az emberek jogi ügyeinek intézéséhez szükséges” – tette hozzá.

„Ezek nagy változásokat hoznak a jogrendünkbe és befolyásolhatják a vállalkozások mindennapi menetét is” – hangsúlyozta. Amennyiben ezeket a változásokat elfogadják, a miniszter asszony szerint gondoskodni fog azok alkalmazásáról.

„A következő éveket erre szánom. Tehát, ha a jogi módosításokat ebben az évben elfogadjuk, a következő években azzal foglalkozom majd, hogy a bíróságok átalakítása sikeres és problémamentes legyen” – pontosította.

A miniszter asszonyt nyugtalanítja, hogy a járvány miatt kialakult helyzet befolyásolja a partnerekkel való kapcsolatot, hasznosabb lenne, ha lehetőség adódna a személyes találkozásokra azokkal, akiket a változások és módosítások érintenek.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »