Kolerajárvány fenyegeti Haitit a Matthew forgószél után

Több mint 900 ember halt meg az évtized legerősebb forgószele miatt Haitin. Kedden söpört végig az óránként 233 kilométer sebességű szélvihar a koldusszegény országon, ahol máris több kolerás halálesetet regisztráltak.

Az ok: a forgószél miatt a szennyvíz szinte mindent elöntött egyes helyeken, ahol fertőző gócok keletkeztek. Járvány alakulhat ki – figyelmeztet a Pan American Health Organization. Most jön ugyanis az esős évszak, mely szinte lehetetlenné teszi a helyreállítási munkálatok megkezdését. Jövő januárban ér véget, addig kolerajárvány alakulhat ki! – kongatta meg a vészharangot a pánamerikai egészségügyi szervezet.

Matthew az USA keleti partjain is pusztított, de a viharjelző szolgálat szerint már elveszítette erejét. Így is több mint 1,6 millió ember maradt áram nélkül az USA négy államában. Két halálesetet regisztráltak, de valószínűleg több is történt. A katasztrófavédelem még mindig küszködik a károk felszámolásával az USA délkeleti részén.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A középkor kísértete – kolerajárvány tört ki JemenbenTombolva pusztított Matthew: tömegével menekülnek a hurrikán elől AmerikábanRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, természeti katasztrófa, hurrikán, kolerajárvány, Haiti, halálos áldozatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »