Kokainista rendv�delmi dolgoz� ellen indult elj�r�s

Kábítószer rendszeres vásárlásának gyanúja miatt indult eljárás egy rendvédelmi dolgozó ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták, az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közös bűnügyi akciót hajtott végre. A tettenérés sikeres volt: a férfi – egyeztetés után – szeptember 21-én 12 óra körül egy újpesti parkolóban ismét találkozott a dílerrel, és fogyasztás céljára kokaint vásárolt tőle.

Hírdetés

A gyanú szerint a budapesti férfi pontosan meg nem határozható ideje és gyakorisággal, de legalább két éve rendszeresen vásárolt kokaint – tették hozzá.

A nyomozó ügyészség folytatólagosan, csekély mennyiség fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétség gyanúját közölte a 36 éves férfival. A gyanúsított beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Hozzátették, hogy a kábítószert megszerző férfi ellen a nyomozó ügyészség indított eljárást, mivel a rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjaként elkövetett bűncselekmény esetén kizárólagos ügyészségi nyomozásnak van helye, míg a kábítószerrel kereskedő ember ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »