Kokain és amfetamin volt a halálos közlekedési balesetet okozó taxis szervezetében

Kokain és amfetamin volt a halálos közlekedési balesetet okozó taxis szervezetében

Kokain és amfetamin volt a halálos közlekedési balesetet okozó taxis szervezetében

Kokaint és amfetamint is találtak annak a taxisnak a szervezetében, aki 2020. február 4-én, az esti órákban halálos balesetet okozott a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A helyszínen belehalt a sérüléseibe a Ferencváros egykori futballistája, a 38 éves Halgas Tibor.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a szabálytalan előzésével halálos balesetet okozó taxis szervezetében kokain, amfetamin (a „Speed” hatóanyaga), THC és BZO (ami pszichoaktív nyugtató, altatószerek hatóanyaga) nyomaira bukkantak a vizsgálat során. Arra a kérdésre az ügyben eljáró szakértők fognak választ adni, hogy e szerek hatása ok-okozati összefüggésbe hozható-e a balesettel.

Az Elit Taxi sofőrje, H. Szilveszter beismerte a rendőröknek, hogy a baleset előtt jelentős sebességkülönbséggel előzött egy – állítása szerint – maximum 60 km/h sebességgel haladó gépkocsit, de már nem tudott időben visszasorolni a saját sávjába (az érintett útszakaszon 70 km/h a megengedett legnagyobb sebesség).

Az ütközés hatására a szabályosan közlekedő autó előbb megpördült, majd a szalagkorlátnak csapódott és az oldalára fordult. A vétlen autót vezető Halgas Tibor a helyszínen életét vesztette.

H. Szilveszter vezetői engedélyét 2019 októberében – hat hónap időtartamra – bevonta a közlekedési hatóság, de ez még csak a jéghegy csúcsa, mert azóta kiderült, hogy több büntető- és szabálysértési eljárás folyt már ellene a múlt keddi baleset előtt is.

A jogosítvány nélkül vezető taxis júniusig nem hagyhatja el a lakását, a bíróság nyomkövető eszköz viselésére kötelezte.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »