Kokain a gyümölcsben. Vadala cégei a drogcsempészet leplezésére szolgálhattak

Kokain a gyümölcsben. Vadala cégei a drogcsempészet leplezésére szolgálhattak

Vadala és társai, a ‘Ndrangheta mafia tagjai után három éven keresztül nyomozott az olasz rendőrség. Letartóztatását még a szlovák rendőrség vezetői előtt is titkolták.

A rendőrség nemzetközi drogellenes akció keretében kedden csukta le a 42 éves tőketerebesi vállalkozót, Antonino Vadalát. Több száz kilogramm drog csempészetével és pénzmosással vádolják.

Hogy Vadala kokaincsempészetben utazhat, a gyanú szintjén Ján Kuciak is említi három mondatban utolsó cikkében. Részletesebben már nem volt ideje kifejten és kideríteni, mert meggyilkolták.

Az európai elfogatóparancsot Vadala és 16 további állítólagos drogcsempész ellen az elmúlt napokban adta ki a velencei bíróság Olaszországban.

A drogcsempész banda közül Vadala az egyetlen, akit Szlovákiában tartóztattak le. 11-en közülük, beleértve Vadalát is, vizsgálati fogságban vannak, hatan pedig házi őrizetben.

Az olasz sajtó szerint Vadala egy bűnszervezet tagja, mely hatalmas mennyiségben csempészte be a dél-amerikai kokaint Európába, főleg Olaszországba. Az eladásukból származó pénzt pedig átmosták.

Az olasz Corriere della Calabria lap szerint Vadalát azzal gyanúsítják, hogy legális céghálózatot hozott létre, melyet Dél-Amerikából származó drog csempészetére használt. A kokaint tehát legális árukkal, mint például mezőgazdasági termények, állatok, nyers hús kapcsolatos kereskedelem leple alatt csempészték.

Frissítjük.

Nyitókép és forrás: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »