Ködszurkáló: A jégmező lovagjai

Ködszurkáló: A jégmező lovagjai

Nézem ezt a képet… ismét egy csoda! Olimpiai arany a jégen… soha nem volt még ilyen! Örömcunami tajtékzott végig az országon, felrobbant az internet, mindenki őket, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltót csodálja, könnyezi és szereti. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor. Ezeket a fiúkat, a kis árgyélusokat a jégen. És akkor jön ez a kocsmaszagú böffenet Majtényitól: „Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.” Nem, ezt az aljasságot nem érdemes minősíteni.

Ellenben elfogott valami deja vu érzés. Volt már ilyesmi, nem is olyan régen. És hopp, eszembe is jutott egy pár évvel ezelőtti írásom.

A legutóbbi foci EB és a magyar csoda kapcsán.

Álljon itt ennek a régi írásnak a lényegi része, azokért a fiúkért és a mostani bajnokokért:

„… mert úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér…”

Feledjünk el minden mocskot, feledjük el a bartusokat/dánieleket/indexet/farkasházykat és egyebeket, mindenkit, aki azon a csodálatos estén beletaposott a lelkünkbe!

Ne hagyjuk, hogy „mint a guano, keményen, vastagon” ránk telepedjen, ránk száradjon a sanda magyargyűlöletük, nemzetellenességük, hazátlanságuk, hideg cinizmusuk, savanyú kedvetlenségük, lábszagos filozofálgatásuk, hogy miért is nem kell örülni, fürödni egy nagy nemzeti összeborulásban, sírva énekelni a Himnuszt és mennybe menni a boldogságtól… végre!

Végre átszakadt a gát, és áradt a szeretet, büszkeség, a boldogság-szökőár, keblére ölelte magát az ország, tizenötmillió magyar… „és történjék bármi, míg élünk, s meghalunk…”

(…)

Isten megáldja ezért ezeket a fiúkat, Isten éltesse sokáig a ma huszonegy éves Nagy Ádámot!

Most pedig Isten áldja meg ezeket a magyar fiúkat: Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

The post Ködszurkáló: A jégmező lovagjai appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »