Kocsis Máté csalódott a Heti Válasz főszerkesztőjében

Kocsis Máté csalódott a Heti Válasz főszerkesztőjében

Facebook-oldalán szólt be a Heti Válasz főszerkesztőjének a fideszes Kocsis Máté. A politikus szerint Borókai Gábor „belépett a leggátlástalanabb médiamunkások klubjába”.

Nem tetszett a Fidesz kommunikációs igazgatójának, hogy Orbán Gáspár került a Heti Válasz címlapjára, ezért Facebook-oldalán ment neki Borókai Gábor főszerkesztőnek. Kocsis Máté azt írta: a lapigazgató „belépett a leggátlástalanabb médiamunkások klubjába”, és „senkinek a gyerekei nem képezhetik a kritikus közbeszéd tárgyát”. A józsefvárosi polgármester lejáratást és elvetemült liberális újságírókat emlegetett, majd hozzátette, hogy ez Borókaitól iszonyú csalódás.

A hetilap egyébként a Felházról írt, arról a vallási csoportról, melynek ügyét az utóbbi időkben Orbán Gáspár vitte. A cikk hangvétele pozitívnak mondható: „a Felház zömét (…) teljesen hétköznapi, megnyerő fiatalok alkotják, akiknek anyanyelve a »dicsi« – a rockkoncerteket idéző dicsőítés –, és magukra ismernek a »Borgőz helyett részegedj meg Isten jelenlététől« mottóban” – olvasható Szőnyi Szilárd írásában.

Borókai: Kocsis szövegértésével van a baj

Borókai Gábor a Válasz.hu-n válaszolt a politikusnak: mint írta, Kocsis Máté ítéletet hirdetett felette, ami szerinte riasztó tény. A főszerkesztő közölte, szégyellné, ha Orbán bármelyik gyerekét „ocsmány politikai játékba” rángatná, de nem erről van szó. Orbán Gáspár maga karolta fel a történelmi és szabadegyházak egységének ügyét, amely a lap szerint „senkinek sem árt, miközben fiatalokat nyer meg a hitnek”. Borókai szerint ha ez a kiállás lejáratásnak vagy „liberális cselvetésnek” minősül Kocsis szerint, akkor tényleg baj van, csak épp a politikus szövegértésével.

Kocsis erre a cikkre válaszul kijelentette: nem az írás tartalmával volt a baj, hanem Orbán Gáspár címlapra helyezésével, aki a polgármester szerint nem közszereplő. A politikus jogtalan és etikátlan eljárásnak nevezte, ha a miniszterelnök fia a megkérdezése nélkül került ki, és kiplakátolták vele a várost. „Ez pedig vélemény és nem ítélet, ne érzékenykedj. Arra másnak lehetne oka…” – tette hozzá. Kommentjében a Heti Válasz viszont közölte, hogy ehhez a címlaphoz nem készültek plakátok.

Egyébként nemrég újult meg a 15 éves Heti Válasz, erről itt írtunk korábban részletesen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »