Kocsis: A színjáték győztese Gyurcsány Ferenc

Kocsis: A színjáték győztese Gyurcsány Ferenc

Az Országgyűlés plenáris ülésén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta gondolatait az elmúlt napok politikai eseményeiről.

A hétvégén „megszületett” a baloldali előválasztás mindenki által várt, legalábbis előre kiszámított végeredménye. Márki-Zay Péter „nyert”. Ő az, aki megnyerte magának azt a feladatot, hogy az országot az eddig a háttérből irányító, bukott Gyurcsány Ferencnek átadhatja, vagy legalábbis a kezére játszhatja.

Jakab Péterrel és a folyamatos fenyegetőzéseivel kapcsolatban elhangzott, hogy

„Nem a bilincs kattant, hanem Ön képviselő úr.” – mondta Kocsis Máté.

Majd visszatért arra, hogyan is fordulhat elő az, hogy a magyar választópolgárok érdekeit és akaratát figyelmen kívül hagyva, úgy tesz a baloldal, mintha valóban egységet képeznének, mintha valóban beállnának Márki-Zay Péter mögé, akiről tudható, hogy Gyurcsány Ferenc embere.

Márki-Zay Péter ugyanis aktív résztvevője lett a baloldal színjátékának, miután az eredetileg győztesnek kiszemelt Karácsony Gergely népszerűsége a budapesti tehetetlensége és hazudozásai miatt a mélypontra jutott, a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc hagyta, hogy Márki-Zay félrelökje Karácsonyt.

Ezáltal a baloldal „beállt” a mögé a Márki-Zay Péter mögé, aki eleinte konzervatív babérokra próbált törni, majd teljes mértékben baloldalivá vált.

Hírdetés

Azzal kapcsolatban, ahogy Márki-Zay Péter próbálja magát jobboldalinak beállítani, Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy ha valaki valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel.

Ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak.

Kocsis Máté hozzátette, hogy nem zárja ki, hogy „Márki-Zay Péter zavaros ideológiai öndefiníciója miatt még a baloldaliak is a kormánypárt mögé kerülnek”.

Emlékeztetett a hódmezővásárhelyi polgármester egy héttel ezelőtti mondatára, miszerint Jézus Krisztus is baloldali volt. „Ha valaki jobboldali ember, mint ahogy ő ezt állítja magáról, szerintem hamisan, az ilyet végképp nem mond”, tette hozzá a kormánypárti politikus.

Jellemző pillanata volt az előválasztási kampánynak, hogy pénteken, amikor még több mint egy teljes nap volt hátra, amikor még elvben nagyon kellett volna küzdeni a győzelemért, Márki-Zay egyik gyűlésén megtapsoltatta a közönséggel Gyurcsány Ferenc feleségét.

Hiszen tudta, már nincs tét, a verseny eldőlt, Karácsony bukásával ő a kiszemelt győztes.

Legfőképpen: muszáj gesztusokat tenni főnökének, Gyurcsány Ferencnek. Gyurcsánynak, akinek a kezében van Márki-Zay további sorsa, karrierje.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »