Kočner újra a bíróság előtt: a titkosszolgálat áll a Markíza-ügy mögött

Kočner újra a bíróság előtt: a titkosszolgálat áll a Markíza-ügy mögött

Marian Kočnernek újra jelenése volt a szlovák bíróság előtt. Ezúttal a pozsonyi járási bíróságra idézték be, hogy a Markíza-váltókról és Sylvia Klaus-Volzová tervezett meggyilkolásáról kérdezzék. 

A Kuciak-gyilkosság kapcsán hírhedté vált egykori nagyvállalkozó szerint az egész Markíza-ügy mögött a szlovák titkosszolgálat, a SIS igazgatóhelyettese, Jaroslav Svěchota áll.

Kočner szerint 1997 környékén a titkosszolgálatnak külön aktája volt róla és a televízió akkori igazgatójáról, Pavel Ruskóról, mivel, állítja az oligarcha, Peter Steinhübel szeretett volna belépni a média világába. 

Hírdetés

Steinhübel “kiváló kapcsolatot” ápolt a SIS akkori igazgatóhelyettesével, Svěchotával, aki pedig, még mindig Kočner szerint, a Sýkora-klánnal és Mikuláš Černákkal is igen szorosan együttműködött. A Kuciak-gyilkosság ügyében nem jogerősen felmentett egykori nagyvállalkozó szerint elképzelhetetlen, hogy Steinhübel ne tudott volna arról, Rusko megrendelte Volzová meggyilkolását. 

Egy másik tanú szerint, Rusko találkozott Černákkal Besztercebányán, hogy arról beszéljenek, miként tegyék el láb alól Rusko üzlettársát, Sylvia Klaus-Volzovát. A tanú szerint a találkozó legfeljebb 30 percig tartott, amelyre Rusko ráadásul elmaszkírozva érkezett. 

A tanú szerint Rusko húszmillió koronát adott volna a maffiózónak, hogy tegye el láb alól az üzlettársál, de az közölte, “ő ilyesmiket nem csinál”, a vallomás alapján azért, mert nem ismerte Ruskót, “tuskónak” tartotta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »