Kočner Haščákkal is kommunikált

Kočner Haščákkal is kommunikált

Nyilvánosságra került Jaroslav Haščák, a Penta befektetési csoport és a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kočner részletes kommunikációja. A napvilágra került információk szerint Kočner beavatkozhatott a Penta tulajdonában lévő lapok tartalmába.

Az Állítsuk Meg a Korrupciót (Zastavme korupciu) civilszervezet hozta nyilvánosságra Penta vezetője és a gyilkossági ügy vádlottja közti kommunikáció részleteit. Ebből kiderül, hogy Haščák és Kočner vulgarizmusokkal illették az újságírókat. Ezért Haščák bocsánatot kért. Egy alkalommal például Kočner a Plus 7 Dní hetilapban akart megjelentetni egy írást, amit először elküldött Haščáknak. „Jó lesz” – írta vissza Haščák Kočnernek. Az írás végül nem a Plus 7 Dníben, hanem a szintén a Penta tulajdonában lévő www.pluska1.sk portálon jelent meg „az olvasótól kapott információként”. A cikkben egyébként Boris Kollárról, a Sme rodina vezetőjéről írtak kompromittáló információkat.

„A nyilvánosságra hozott információk szerint egy több éves kommunikációról van szó, és mivel Jaroslav Haščák nem archiválja az üzeneteit, nehezen tud minden egyes mondatot külön kommentálni”

Hírdetés

– áll a Martin Dankonak, Penta szóvivőjének a lapunkhoz eljuttatott reakcióban. A Penta a nyilvánosságra került információk ellenére tagadja, hogy Kočnernek ráhatása lehetett a befektetési csoport tulajdonában lévő lapok tartalmára. Ezt azzal próbálják igazolni, hogy 2016 és 2018 között kiadójuk, az NMH lapjaiban közel 200 cikk jelent meg Kočnerről, melyek többnyire negatív fényben tüntették őt fel. Azokról a cikkekről, amelyekbe a nyilvánosságra került információk szerint Kočner konkrétan beavatkozott, a Penta szóvivője nem nyilatkozott.

Az Új Szó kiadója a Penta Investments tulajdonában lévő News and Media Holding (NMH).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »