Kočner ártatlannak vallotta magát a Kuciak-gyilkosság ügyében

Kočner ártatlannak vallotta magát a Kuciak-gyilkosság ügyében

Nyitókép: krimispravy.eu

Marian Kočnert kedden hallgatták ki Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai irodájában. Marek Para védőügyvéd elmondása szerint Marian Kočner tagadta a bűnrészességét a Kuciak-gyilkosságban és ártatlannak vallotta magát.

Kočner kihallgatás rövid ideig tartott.

„Tekintettel arra, hogy többször is megsértették a fogvatartott védelemhez való jogát. Többek között említhetem a 4-es számú helyiséget, ahova folyamatosan elhelyeznek bennünket, vagy a telefonbeszélgetéseink lehallgatását, melyek során egy-másfél méterre mindig mellettem áll egy hatósági személy”

– mondta Para.

Kočnert kihallgatásra vitték, a Bödörrel és Tóthtal való kommunikációra kíváncsiak

Hírdetés

Az ügyvéd elmondása szerint az ügyfelét az alvástól is megfosztják. Egy rendelkezés szerint ugyanis 30 percenként felébresztik. A rendelkezést egy ismeretlen személytől kapták postán, és minden bizonnyal az újvároskai (Leopoldov) börtön vezető tisztviselői adták ki.

Marian Kočnert a mobiljában található, titkosított SMS kommunikációval kapcsolatban hallgatta ki a rendőrség. Az ügyvéd szerint csupán a média és a politikusok által felfújt buborékról van szó, amely spekulációkon alapszik, ugyanis a mobilban talált QR kódokat nem lehet olyan konkrét személyekhez kötni, akikkel Marian Kočner üzeneteket váltott.

Para szerint a Kočner mobiljában szereplő két SMS-nek – amely állítólag Kuciak-gyilkossággal van összefüggésben – nincs köze az ügyhöz.

„Már a tartalmukból is világos, hogy egyáltalán nem függenek össze ezzel a bűntettel. A tartalmukat nem fogom nyilvánosságra hozni, mert megbízhatatlan bizonyítékról van szó”

– tette hozzá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »