Koccanásos vakcinózis

Mint azt már mindannyian (az egész bolygó lakosságát beleértve) tudjuk, Kunhalmi Ágens ma reggel összeütközött a 2-es villamossal, de a járműnek szerencsére nem lett baja. Kunhalmiról ugyanezt már nem tudom felelősségteljesen kijelenteni, ugyanis furcsa dolgokért kíván harcolni.***

A képviselőasszony a baleseti jelentésének végén közli, hogy továbbra is küzdeni fog az ingyenes tesztelés mellett az ingyenes vakcináért is. E két kijelentés valószínűleg az ütközés megtörténtekor bekövetkezett belső (esetleg idegi) sérülésekre vezethető vissza, ugyanis vakcina még nincs, a háziorvosok által felírt tesztek pedig továbbra is ingyenesek.

Persze az lenne az igazi idill, ha minden teszt mindig ingyenes lenne.KRESZ, nyelvi, terhességi, s főleg a covid.

Képzeljük csak el ezt a szép új világot! Szeptember végén, október elején, amikor jószerével bármikor megfázhatunk, ugyanis a reggeli nagykabáthoz képest a délutáni póló igen nagy kontraszt, valószínűleg többünknél beköszönthet a láz, az orrfolyás, a tüsszögés.

Milyen gyönyörű is lenne, ha a hatóságilag már így is a fele költségre csökkentett tesztet bárki bármikor, az első 37,2 Celsius fokos hatalmas láz megjelentekor csak úgy kérhetné! Kiváltképp, mivel az Orvos a családban című könyv első megjelenése óta bizony eltelt néhány év, s az akkori – hipochondriára építő –  öndiagnosztizáló öngyógyítás Dr. Google megjelenésével csak még nagyobb méreteket öltött.

És most tegyük a kezünket a szívünkre vagy bári máséra! Ha annyi milliónk lenne a bankszámlánkon, ahányszor március közepe óta az első hapcira azt mondtuk magunkban, „Na, most aztán megkaptam!”, már mind oligarchák lennénk. Egytől egyig. Kivétel nélkül.

***

Na, de mindannyiunk kedvenc női stand-up előadója, aki nemrég jelentette be, hogy ő akár miniszterelnök is tudna lenni, már az ingyenes vakcinákért harcol.

Ebből nekem egyenesen következik, hogy valaki szegényt nemrégiben harmadik szemen hőmérőzte, és a limbikus rendszere most úgy nyikorog, mint hibás féltengely balos hajtűkanyarnál, visszakettő kilencvennél.

Viszont az igazán nagy dolgok egészen kicsiben kezdődnek. Idézem Kunhalmit:

„Természetesen elismertem a felelősségem.”

*

Hírdetés

*

Valljuk be, ez azért egy szocialista politikus szájából nagyobb csoda, mint hogy fényes nappal, Budapest szívében Godzillaként villamosokat dobál szerteszét, puszta kézzel. Jó, jó, autóval.

És igen! Az ember azt kívánja ilyenkor, hogy bárcsak ütközne minden társa villamossal! Nem nagyon. Csak épp annyira, hogy „Páff, a jó életbe, oké, elismerem, én szabadítottam rá a devizacsapdát az országra!”. Vagy „Durr neki, okés, bevallom, hazudtam reggel éjjel meg este.”.

Csakhogy a balos metodika az valahogyan olyan, hogy nemigen preferálja a kötöttpályás járműveket.  Példának okáért évek óta nem tudják megérteni, hogy a „Felcsúti Kisvasút” az valójában Vál-völgyi Kisvasút, egyik nemzeti kincsünk, s nem mellesleg (többek között) a keskeny nyomtávú vasutak helyreállítására kapott uniós pénzből lett újra indítva.

Szerintem a „jobbra tarts” lehet az oka. Nehéz lehet megszokni, hogy tíz éve, még ha balról próbálnának előzni a belső sávban, akkor is rájuk gyorsít szélről a kormányoldal.

***

A villamos meg csak jön, bután és sárgán, bele az ember pofájába.

V1G, bazmeg!

Speciel Ágensnek van némi tapasztalata abban, hogy milyen szembe menni és ütközni valami igazán keménnyel. S mielőtt bárki is rosszra gondolna, arra a kétharmados választói akaratra gondoltam, ami bezárt ajtóként magasodik szegény képviselőasszony előtt, akárcsak pilisi szívcsakra az ateista turista előtt.

Bocsáttassék meg nekem a kissé pikírt hangnem, de érte haragszom, nem ellene. Hiszen annyi minden más, testhezállóbb munkát is választhatott volna. Például Bakáts Tibor mellé társulva settenkedhetne takarítónőként kihalt irodaházakban, vagy lehetne a Duolingo home office nagykövete fejlődő országokban.

Ehelyett szegény még mindig azt a szerepet erőlteti magára, ami már a baloldalnak is kínos. S lassan odajut, mint a Momentum nevű román párt, hogy tetteiért még az LMP is bocsánatkérésre szólítja fel.

Még az a szerencse, hogy a 2-es villamos volt, ami ugye Kunhalmi kedvenc száma, s egyben a legkisebb kétjegyű prímszám.***Azért képviselő asszony helyében mindenképp megnézetném magam egy orvossal.

Az meg tudná állapítani, hogy van-e agyrázkódás. Mert ha igen, akkor van agy is.

() VBT ()Kiemelt kép: Facebook

The post Koccanásos vakcinózis appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »