Klus párttagsága megszüntetését kérte az SaS-ben a bizalmatlansági indítvány miatt

Klus párttagsága megszüntetését kérte az SaS-ben a bizalmatlansági indítvány miatt

Martin Klus független parlamenti képviselő a napokban kérni fogja tagsága megszüntetését az SaS-ben. Ezt a közösségi oldalán jelentette be, miután az SaS bizalmatlansági indítványt kezdeményezett a kormány ellen. Klus október végén kilépett az SaS frakciójából, és a párt alelnöki posztjáról is lemondott. Nyolc évig működött együtt a párttal, három évig volt a tagja.

Klus tiszteletben tartja az SaS döntését, és megérti, hogy ellenzéki pártként nem sok más lehetősége van, de fontosabbnak tartja, hogy milyen következményekkel járhat a bizalmatlansági indítvány sikeressége.

– zárta gondolatait.

A képviselő feltételezi, hogy 2012-hez hasonlóan az SaS-nek most is gondot okozna a parlamenti létének megőrzése. „Éppen ezért vagyok meglepve, hogy hajlandóak ilyen komoly kockázatot vállalni” – írta.

Hírdetés

„Mivel nem tudok ezzel azonosulni, ezért határozottan úgy döntöttem, hogy a következő napokban kérni fogom a párttagságom megszüntetését“

– tette hozzá Klus.

Klus a 2020-as választást követően külügyi államtitkár lett, az SaS kormányból való távozását követően pedig visszatért a parlamentbe. A frakcióból való kilépését azzal indokolta, hogy eltérően ítéli meg az ország helyzetét és az előrehozott választások kérdését, mint az SaS képviselői klubja.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »