Klus a szomszédba ment ötletért, kijárási tilalmat rendelne el az oltatlanok számára

Klus a szomszédba ment ötletért, kijárási tilalmat rendelne el az oltatlanok számára

Martin Klus külügyi államtitkár szerint a beoltottaknak nemcsak az utazások terén kellene nagyobb mozgásteret biztosítani. Az ötletet a szomszédos Ausztriától merítette, ahol a kormány a koronavírus-fertőzöttek számának gyors emelkedése miatt úgy döntött, hogy az oltatlanok számára szigorítja a feltételeket. Klus mindezt a közösségi oldalán osztotta meg.

Ausztriában ugyanis bevezették a negyedik és ötödik járványügyi fokozatot, melyek korlátozásai épp a beoltatlanokat érintik, akik számára a legsúlyosabb, azaz az ötödik fázisban kijárási tilalom lépne érvénybe.

„Már most egyértelmű, hogy az intenzív osztályokon uralkodó helyzet lesz a mérvadó. Amennyiben ott több mint 600 ágy lesz foglalt, Ausztria az ötödik járványügyi fázisba lép“ – pontosított Klus, hozzátéve, hogy jelenleg 300 beteget kezelnek az osztrák intenzív osztályokon.

Hírdetés

„Más szóval, az „oltottak, teszteltek, betegségen átesettek” feltétel „oltottak és betegségen átesettek”-re módosul, az oltatlanok számára tilos lesz a vendéglátóipari létesítményekbe, sporteseményekre és kulturális rendezvényekre való belépés“ – fejtette ki Klus. Hozzátette, hogy

Úgy látja, a Covid-automata fekete fázisának jelenlegi feltételei ellenkező hatást érnek el. „Nem szólva arról, hogy egyáltalán nem igazságos, hogy az alacsony oltottsági arányú régiókban a felelősen gondolkodók mások felelőtlenségére fizessenek rá, akik gyakran teljesen irracionális okok miatt utasítják el az oltást, bár az egészségük megengedné azt“ – vélekedett Klus.

Végezetük kifejtette, teljes mértékben egyetért Alexander Schallenberg osztrák kancellárral, aki „az oltatlanok járványáról beszél“. Ausztriában a lakosság 62 százaléka tekinthető teljesen beoltottnak.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »