Klímaváltozás

Tisztelt Elnök úr, kedves Laci,

A klímaváltozással kapcsolatban óriási propaganda folyik annak érdekében, hogy a széndioxidot veszélyes gáznak kell tekinteni, mert ez okozza a melegedést.

A valóság ezzel szemben az, hogy a széndioxidnak semmi köze nincs az éghajlatváltozáshoz.

Ezt a tényt számos tudós régen felismerte, azonban a széndioxid ellenes biznisz olyan erős, hogy az ellenvéleményeket elhallgattatják.

Példa erre Miskolczi Ferenc professzor, a NASA volt munkatársa, aki hat évtizedre szóló sok millió adat feldolgozása és elemzése alapján állapította meg, hogy nincs összefüggés a bolygó hőmérséklete és a levegő széndioxid tartalma között, azonban a kutatási eredményeinek a közzétételét a NASA megtiltotta, ezért mondta fel az állását.

Az is tény, hogy az emberiség történetében számos alkalommal volt sokkal melegebb és sokkal hidegebb, mint most, és számos alkalommal volt sokkal több és sokkal kevesebb széndioxid a levegőben, mint most. Az emberiség pedig akkor élt legnagyobb jólétben, amikor a mostaninál magasabb volt a hőmérséklet és több volt a levegőben a széndioxid, amikor pedig hidegebb volt, és alacsonyabb volt a széndioxid szint, éhínség és járványok tizedelték a lakosságot.

Hollandiában pl. úgy termelnek négyzetméterenként 50 kg paradicsomot, hogy kompresszorral nyomják be az üvegházba a széndioxidot és a vízgőzt. És ebben térben emberek dolgoznak, és semmi bajuk nem történik. A széndioxid ugyanis nem károsítja az egészséget, sőt még gyógyító hatású is lehet. Erre utalnak a széndioxidos gyógy termálfürdők tapasztalatai, ahol a légzőszervi és mozgásszervi panaszok miatt szenvedő páciensek magas széndioxid tartalmú levegőben gyógyulnak.

Hírdetés

A széndioxid ellenes propaganda megalapozatlanságát számos kiváló tudós vitatja, azonban csak szűk szakmai körökben tudják kifejteni a véleményüket, mert általában nem kapnak lehetőséget nyilvános megszólalásra. Példaként említhető Dr. Szarka László akadémikus, Dr. Reményi Károly akadémikus, Dr. Lóránt Károly műszaki-gazdasági szakértő, közíró, Dr. Bogár László közgazdász-professzor, Dr. Járosi Márton az Energiapolitika-2000 társulat elnöke, és még sorolhatnánk.

Érdemes megemlíteni, hogy a katasztrofális melegedéssel riogató klímatudósok nagy része az 1970-es, 80-as években még közeledő jégkorszakot jósolt. Mert a tudósok egy része sajnos megfizethető, más részüket pedig el lehet hallgattatni.

Mindez nem csupán elméleti tudományos kérdés, mivel az ún. „megújuló energiák” ésszerűtlen mértékű erőltetése hatalmas gazdasági károkat okoz az országnak, növeli az energia függőségünket, és a kiszolgáltatottságunkat olyan neoliberális gazdasági érdek csoportokkal szemben, amilyeneknek egyik képviselője Soros György, valamint az általa is támogatott radikális zöld mozgalmak.

Az ilyen érdekcsoportok hatalmas anyagi támogatást kapnak, mögöttük dollár és euró milliárdok állnak, amelyek birtokában jelentős propagandát képesek kifejteni, sőt, gazdasági és politikai nyomással, olykor konkrét személyek elleni személyes fenyegetőzésekkel igyekeznek megakadályozni, olykor sikeresen, az ellenvélemények terjesztését.

Ebben a helyzetben, már csak a jogos nemzeti önvédelem érdekében is, nagyon indokolt lenne jelentős anyagi támogatással elősegíteni az eddig háttérbe szorított, szakmailag megalapozott ellenvélemények terjesztését, ilyen tárgyú könyvek, publikációk, előadások szponzorálásával.

Üdvözlettel:

Dr. techn. Héjjas István, irányítástechnikai szakmérnök, kutató-fejlesztő mérnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »