Klímahisztizők másztak be rajt előtt a Formula–E-pályára Berlinben – sajnos nem esett bajuk

Klímahisztizők másztak be rajt előtt a Formula–E-pályára Berlinben – sajnos nem esett bajuk

Kaotikus pillanatokat okozott Berlinben, az egykori Tempelhof reptéren kialakított Formula–E-pályán néhány klímavédelmi aktivista. A Bild beszámolója szerint összesen hatan próbálták meg magukat az aszfalthoz rögzíteni, miközben a világbajnoki futam résztvevői már a rajtrácson álltak, és a piros lámpák kialvására vártak.

Az ügy érdekessége, hogy a Formula–E a tisztán elektromos autóversenyzés zászlóshajója és úttörője, kiemelt szerepet játszik a civil elektromos autózást érintő fejlesztések tesztelésében és elérhetőbbé tételében. Ennek ellenére kerültek az akció célkeresztjébe…

– Egy idős asszony a tempelhofi bérlakásában egész télen fagyoskodik a következő villanyszámlától rettegve. Erre néhány méterrel odébb minden másodpercben az értékes energia tömkelege vész el ujjongás közepette. Lehet örülni annak, hogy itt e-autók száguldanak, de a matek akkor sem jön ki – idézte a Bild az abszurdnak titulált akció állítólagos indokát.

A versenyzőket megdöbbentette az aktivisták akciója, egyik-másik pilóta életveszélyesnek, mi több, egyenesen öngyilkos elképzelésnek titulálta a történteket. A korábbi Formula–1-es versenyző, az FE jelenlegi idényében harmadik helyen álló Jean-Eric Vergne szerint ha az aktivisták csak pár pillanattal később másztak volna a pályára, elkerülhetetlen lett volna a katasztrófa – utalt a rajt utáni közvetlen pillanatokra. „Érthetetlen, ami történt, hiszen egy elektromos versenysorozattal vagyunk itt!” – tette hozzá bosszankodva.

Hírdetés

„Ennél rosszabb helyet nem is választhattak volna az akciójuknak. Nevetséges, amit műveltek. Fogalmam sincs, hogy ezeknek az embereknek van-e halvány lila gőzük arról, mit is csinálunk itt, mi lenne a sorozat legfőbb célja” – idézte a The Race Nico Müllert, az Abt Cupra versenyzőjét.

– Ugyanazért a célért küzdünk, nem? Nem igazán értem, mivel próbálkoztak épp nálunk… Nincs még egy kategória a motorsport világában, ahol értelmetlenebb lett volna ilyesmit művelni – fogalmazott 2020 bajnoka, Antonio Félix da Costa.

Climate activists stormed the Berlin E-Prix.

Formula E.

The ONE Net Carbon Neutral Motorsport.#BerlinEPrix #JustStopOil pic.twitter.com/bnm5PBqsUv

— MMax (@mangomax19) April 23, 2023

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »