Klíma-foxi

Korszellem-frissített FoxiMaxi-főnökképzés felújítása elé.

A közelmúlt tapasztalatai megmutatták, hogyan múlik el a Marxista Esti-egyetem glóriájának a dicsősége. Akár okulhatnánk is belőle. Még akkor is felismerve a tévutat, ha álcában bújnak elő ma az új tanok. Melyek uborkafára kapaszkodott hirdetői mellett most – általános támogatásul a közelgő frontszolgálatra – az un. „szakértői-gárda” káderképzése is elindulni látszik.

Hol? A Magyar Mérnöki Kamarában. Hogy az induláskori pedigré tisztasága adja a dologhoz a hitelességet – amiből nem tudhatni mennyi marad, ha majd az ott kiképzett „klímaszakértők” kontárkodása kotoréka belerondít a bölcsőbe…

Merthogy a Klímatudományoknak nevezett ismerethordalék ugyancsak kevéske biztos megállapítással bír ma még. Hogy ez mennyire így van, közérthető tálalással táratik elő, egy a klíma-berkekben alapkönyvként számontartott mű anyagának az elemzésével: al-Klímia. Miközben a biztos megállapítások egyike folyamatosan a szőnyeg alá söpretik, 15 évvel megszületése után is, a fő-cenzor ellentmondásos ám kényszerű beismerése ellenére is: Rehabilitációt.

A kiképzéssel a szürkeségből előrukkolni óhajtók kaptak egy hosszú listát elmélyedt tanulmányozásra a vizsga anyagául, melyekben polcolt ismeretekbeli jártasságból majd egyetlen vizsgáztató előtt kell számot adjanak. [„A vizsgák lebonyolításában 1 vizsgáztató vesz részt.” (KLÍMAVÉDELMI SZAKÉRTŐI TANÚSÍTÁS VIZSGA TÁJÉKOZTATÓ, Budapest, 2020. május 05. Magyar Mérnöki Kamara)] Van a vizsga-anyag közt jogi-terület is: mára ez lett a „motor”; ami nélkül úgy tűnik se tudomány se semmi sem működik.

Mindenesetre, mielőtt a gépházban üzemire emelkedne a gőznyomás, javasolnám szelíden megválaszolni, kiképzők és vizsgáztatók által is: Mi-módon képesek barátságos közelségbe hozni két egymástól igencsak eltérő számadatot ugyanarra a történésre vonatkozóan? Kiképző-anyaguk egyike ugyanis a légkörből szilikátos-erózióval eltávolított CO2 évi-mennyiségét 23 megatonnára teszi [„Ezzel szemben nem egyensúlyi folyamat például a kalciumtartalmú magmatikus kőzetek mállása során a légkörből karbonátos üledékbe kerülő szén eltemetődése, évente 23 millió tonnás nagyságrendben.” (Az éghajlatváltozás okai és következményei, Gelencsér András, Molnár Ágnes, Imre Kornélia, 33.oldalon)], míg egy friss klímamentési-szenzáció kipukkasztására végzett eredeti-publikációkon nyugvó feltárásom ugyanezt 179 Mt-re taksálja [Médiahír II.)2.)A.) +ref.5 2017. évi forrással].

Amint ezen túlvannak – s vonatkozó gondolatmenetüket artikuláltan értésünkre adva azt közzé is teszik – adom megtapogatásra a következő lankasztó elmélkednivalót.

Hírdetés

Dég,       2020. augusztus 6.      Fuggerth Endre  („csak-csupán” vegyész)

 

Juhos Laszlo <[email protected]> ezt írta (időpont: 2020. aug. 4., K, 19:35):

MMK klímavédelmi szakértői vizsga anyagai
A MAGYAR MÉRNÖK KAMARÁT, megvették kilóra.
Nincsenek tisztában a tudatlanságukkal.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »