Kleinheisler Modriccsal, Bale-lel egy csapatban

Kleinheisler Modriccsal, Bale-lel egy csapatban

Kleinheisler László bekerült a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének álomcsapatába a francia L’Equipe sportnapilap összeállításában.

A magyar válogatott 22 éves középpályását a lap már az első forduló legjobbjai közé is beválasztotta. Kleinheisler az osztrákok ellen (2-0) kezdőként 79 percet töltött a pályán, az Izland elleni találkozót (1-1) végigjátszotta, a Portugáliával szembeni meccset (3-3) viszont csak a cseresorból nézte.

A L’Equipe cikke kiemeli, hogy a német Werder Bremen játékosa gólpasszt adott az osztrákok ellen, illetve mérkőzésenként átlagosan 3 kapura lövése és 3,5 kiharcolt szabadrúgása volt.

Az Európa-bajnokság csoportkörének álomcsapata (a L’Equipe szerint):

McGovern (északír) – Meunier (belga), Verthongen (belga), Schär (svájci), Hummels (német) – KLEINHEISLER, Modric (horvát), Kanté (francia), Krychowiak (lengyel), Perisic (horvát) – Bale (walesi)

Kleinheisler László Bernd Storck felfedezettje. A Norvégia elleni pótselejtező előtt „talált rá” a kapitány. Annak ellenére behívta a válogatottba, hogy akkori csapata, a Videoton fél éve száműzte őt a harmadosztályban játszó tartalékba. Kleinheisler még itt sem léphetett pályára. Az oslói odavágón nagy gólt lőtt, majd a visszavágón is pályára lépett, és ennyi pont elég volt ahhoz, hogy leigazolja a Bundesligában vitézkedő Werder Bremen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »