Klaus Iohannis államfő meghívta Romániába Joe Bident

Klaus Iohannis államfő meghívta Romániába Joe Bident

A brüsszeli NATO-csúcs után adott nyilatkozatában a román államfő azt mondta, meghívta Romániába amerikai hivatali kollégáját, hogy folytassák a beszélgetést, amelyet 2015-ben kezdtek el, amikor Joe Biden az Egyesült Államok alelnökeként látogatott az országba.

Iohannis arról számolt be, hogy két beszélgetése is volt Biden elnökkel a NATO-csúcs alkalmából. „Az első rögtön az elején volt, amikor Duda elnök úr és én üdvözöltük Biden elnököt, és kifejeztük köszönetünket a B9-es csúcstalálkozón való jelenlétéért. Nagyon tartalmas beszédet mondott. És nyilván meg akartuk bizonyosodni arról, hogy továbbra is nagyon erős a stratégiai partnerségünk, és hogy az Egyesült Államok mint stratégiai partner teljes figyelmét élvezzük a keleti parton. Biden elnök úr biztosított minket arról, hogy nagyon elkötelezett Románia és Lengyelország támogatása és a kapcsolat javítása mellett” – jelentette ki a román államfő.

Hírdetés

Mint elmondta, az amerikai elnök Romániába való invitálása a második beszélgetés során történt. „Meghívtam Romániába. Mondtam neki, hogy szeretném folytatni a 2015-ben megkezdett nagyon jó beszélgetést. Akkor találkoztunk először, akkor még Biden alelnök volt. Nagyon szeretném megerősíteni a Románia és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerséget. Teljesen egyetértett abban, hogy próbáljunk megszervezni egy ilyen találkozót, és ismételten biztosított arról, hogy elkötelezetten támogatja ezt a partnerséget” – tette hozzá Iohannis.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »