KKA: hamarosan jönnek a művészeti pályázatok is

KKA: hamarosan jönnek a művészeti pályázatok is

Még idén újabb pályázati felhívásokat tesz közzé a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA).

Míg most a közművelődés (A) valamint a sajtó és lapkiadás (B) programban tettek közzé felhívásokat, a következő pályázati kiírás december másodikán kerül nyilvánosságra. A kérvényezők a nem professzionális művészeti kategóriában, vagyis az A program 1.2-es alprogramjában pályázhatnak. Az utóbbiról szóló felhívás beadási határideje január 7-e lesz.

A professzionális művészeti kategória, vagyis a C program felhívásai december 30-án lesznek nyilvánosak és január végén lesz a pályázatok leadásának határideje.

Molnár Norbert, az KKA igazgatója a 2020-as kiírásokra vonatkozóan három, az egyes bizottságokon átívelő tematikus célt emelt ki.

Hírdetés

„A magyarokra ezek közül kettő vonatkozik. Az egyik Márai Sándor születésének 120. évfordulója, a másik Szinyei Merse Pál halálának 100. évfordulója. A harmadik pedig, amely mindegyik kisebbségre egyformán vonatkozik, a jövőre esedékes népszámlálásra való felkészülés”

– mondta az igazgató, és hozzátette, az egyik alprogramjuk a társadalmi kampányok finanszírozását segíti.

Molnár úgy nyilatkozott, a bolgár, cseh, horvát, morva, német, lengyel, ruszin, szerb, ukrán és zsidó kisebbségeknek szóló pályázati kiírásokat november 15-én teszik közzé. Az igazgató azt is elmondta, hivatalának munkatársai Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Rimaszombatban, Kassán és Eperjesen is prezentációkat tartanak majd, amelyeken a pályázók képviselőinek nyújtanak szakmai segítséget. „Ezek már jövő héten kezdődnek” – mondta el Molnár, és hozzátette, a résztvevőknek a KKA honlapján előzetesen regisztrálniuk kell. 

Jövőre körülbelül 4,2 millió eurós pénzkeret áll a magyar kisebbség rendelkezésére.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »