Kizárták az LMP-ből Sallait, akinek nem tetszett, hogy fillérekért árulták a pártot és annak alapelveit

Kizárták az LMP-ből Sallait, akinek nem tetszett, hogy fillérekért árulták a pártot és annak alapelveit

A Pesti Srácok telefonon beszélt a volt képviselővel, azt mondta, hivatalosan még nem tájékoztatták, de ő is úgy hallotta, hogy ilyen döntés született.

A lap azt írja, az LMP fegyelmi bizottsága csütörtökön első fokon, nem jogerősen kizárta a pártból Sallai R. Benedeket, amiért nekiesett Hadházy Ákosnak. Mint megírtuk, Hadházyt közben a párt fegyelmi bizottsága tegnap minden párttisztségtől eltiltotta.

A Pesti Srácok szerint a Sallaira vonatkozó döntés oka a választások utáni eset: Sallai a Kassai Dániel LMP-s politikus fegyelmi tárgyalásán nekitámadt Hadházy Ákos társelnöknek, aki ennek következtében leesett a székéről, és mentővel vitték el a helyszínről. Erről hangfelvétel is készült.

Hírdetés

A fideszes portál telefonon utolérte a képviselőt, aki azt mondta, hivatalosan még nem tájékoztatták a kizárásról, de egyik tagtársától ő is úgy hallotta, hogy ez a döntés született. A lap kérdésére, hogy fellebbez-e, ha valóban kizárták, igennel válaszolt.

Sallai azt is mondta, hogy már az eset után elismerte, hogy hibázott, elfogadhatatlanul viselkedett, és nyilvánosan bocsánatot kért. Ugyanakkor azt is elfogadhatatlannak tartja, ahogyan Hadházy viselkedett, ahogyan össze-vissza hazudozott, és szerinte ennek is kéne hogy következménye legyen – tette hozzá.

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Sallai: jogos volt a felháborodásom, mert hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t és annak minden alapelvét


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »