Kizárás helyett Károly-díjat adna Magyarországnak az AfD

Groteszknek és pimaszságnak nevezte a legnagyobb parlamenten kívüli német politikai erő, az Alternatíva Németországnak alelnöke Jean Asselborn követelését azzal kapcsolatban, hogy zárják ki Magyarországot az Európai Unióból. Az AfD alelnöke szerint a tagság megvonása helyett nemzetközi Károly-díj illeti meg Magyarországot, amiért megvédi az EU külső határát.

 

Magyarország lelkiismeretesen védi a külső határait

Az AfD szerint Jean Asselborn követelése “groteszk”, és már önmagában “pimaszság”, hogy egy olyan ember beszél az európai értékekről, és bírálja a hatályos uniós jognak érvényt szerző Magyarországot, aki az uniós partnerek kárára adóparadicsommá változtatta hazáját.

 

A német kormány menekültpolitikáját élesen bíráló párt alelnöke, Alexander Gauland közleményében hozzátette, hogy Magyarország azon kevés tagállamok közé tartozik, amelyek “lelkiismeretesen” eleget tesznek az uniós külső határok védelmére vonatkozó szerződéses kötelezettségüknek.

 

Magyarország a szidalom és fenyegetés helyett az európai egyesülésért végzett kiemelkedő munka elismeréseként járó nemzetközi Károly-díjat érdemli a határ védelmezéséért tett erőfeszítésekért – húzta alá az AfD-s politikus.

 

Forrás: MTI

A nyitókép: Alexander Gauland, az Alternatíva Németországnak (AfD) alelnöke (EPA)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »