Kivizsgálják a Tăriceanuval történt kivételezést

Kivizsgálják a Tăriceanuval történt kivételezést

Belső vizsgálatot foganatosított a Gépjármű-bejegyzési és Jogosítványkibocsátó Hivatal (DRPCIV), miután sajtóhírek szerint Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke a napokban soron kívül újíttatta meg jogosítványát.

tariceanu-permis-2016_bCălin Popescu-Tăriceanu

Mihai Enache, a belügyminisztérium keretében működő hivatal szóvivője hétfőn a News hírügynökségnek megerősítette, hogy eljárást indítottak az ügyben. Az esetet ugyanennek a hírügynökségnek a munkatársa tárta fel a múlt héten, miszerint a DRPCIV bukaresti székháza előtt kígyózó hatalmas sort megkerülve a liberális politikus behajtatott a szolgálati gépkocsijával az intézmény udvarára és egy belső udvari ajtón lépett be a hivatalba. A News újságírója által készített videofelvétel tanúsága szerint miközben Călin Popescu-Tăriceanu benyújtotta a jogosítványa megújításához szükséges dokumentumokat és fényképet is készítettek róla, az odakint sorban álló mintegy ezer ügyfél nem léphetett be az épületbe, az ügyintézés pedig teljesen leállt.

Időközben a szenátus elnöke ellen egy bukaresti ügyvéd feljelentést tett az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) a történtek miatt. Elenina Nicuţ szerint a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöki tisztségét is betöltő politikus jogtalan előnyhöz jutott azáltal, hogy a jogosítványkibocsátó hivatal vezetősége soron kívül intézte el az ügyét. A jogász emlékeztetett, hogy a korrupciós bűncselekmények megelőzéséről és büntetéséről szóló, 2000/78-as számú törvény értelmében egytől öt évig terjedő letöltendő szabadságvesztéssel sújtható, ha egy párt, szakszervezet vagy közintézmény vezetője befolyásával vagy autoritásával visszaélve pénzt, javakat vagy egyéb meg nem érdemelt hasznot szerez magának vagy más személynek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »