Kivizsgálja a Klik a vécépucoltatást

Az állami intézményfenntartó illetékes tankerülete a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában történtek miatt haladéktalanul vizsgálatot indít, miután szülői panaszbejelentés érkezett péntek délután arról, hogy több tanító az illemhely takarítására kötelezett 3. évfolyamos tanulókat – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sajtóirodája.

Az esetről a Castellum.do számolt be először. A cikk szerint 12 gyermeknek kellett részt vennie a mellékhelyiség takarításában. Az osztályfőnök a szülőknek címzett levélben magyarázza meg, miért volt szükség a megalázó pucoltatásra: előző nap valaki ürülékkel összekente a vécét, de nem derült fény a tettes kilétére.

Egy felháborodott szülő Facebook-bejegyzésben adott hangot nemtetszésének, mint írja, nem azért küldi iskolába a gyermekét, hogy más ürülékét takarítsa fel, valamint arról is beszámolt, hogy a diákok többsége elsírta magát, miközben a mellékhelyiséget kellett kitisztítania.

Az intézmény igazgatója az iskola honlapján megjelent közleményében azt ígérte, hogy a „sajnálatos esemény” kapcsán felmerült panaszt szeretnék kivizsgálni, de erre csak kedden nyílik majd lehetőség. Ám nemcsak a szülők, hanem a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője is vizsgálatot követelt az ügyben.

A Klik sajtóirodája hétfőn kelt kommünikéjében azt írja: a szervezet minden, az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél. A dunaújvárosi tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükségesnek mutatkozik – teszik hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »