Kivándorlási akció Norvégiában: egymilliót kap az a betolakodó, aki hajlandó elkotródni az országból

Kivándorlási akció Norvégiában: egymilliót kap az a betolakodó, aki hajlandó elkotródni az országból

Kivándorlási akcióba kezdett Norvégia: egymillió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel Norvégia az első 500 betolakodó  részére, ha önként elhagyják az országot – írta a Russia Today a norvég bevándorlási hivatal bejelentésére hivatkozva.

Az "akció" hétfőn indult és másfél hónapig tart. Aki nem tartozik bele az első 500 jelentkezőbe, az is megkapja az ígért összeg kétharmadát utazási költségként.

Sylvi Listhaug bevándorlásügyi miniszter szerint már épp ideje volt, hogy extra pénzzel fordítsák meg a migrációs áradatot, ami nemcsak a bevándorlóknak jó: a norvég állam rengeteget tud spórolni hosszútávon a jutalmak kifizetésével, hiszen a migránsok átmeneti elszállásolása óriási költséggel jár.

"Rengetegen vannak, akik nem szorulnak oltalomra, és a kérelmüket előbb-utóbb visszautasítanánk. Ezzel a plusz pénzjutalommal pont ennek a csoportnak a hazajutását akarjuk megsürgetni" – tette hozzá.

Élethű migránsszimuláció

A miniszter épp a napokban próbálta átélni, milyen lehet migránsként hajózni a Földközi-tengeren. Leszbosz szigetére látogatott, betolakodókkal és civil segítőikkel is találkozott, sőt, még mentőhajón is utazott az Égei-tengeren, ahol a kamerák előtt egy leheletnyi védőruhában a vízbe vetette magát, hogy "valóban" átélje, mit éreznek a bevándorlók, ha süllyed a hajójuk.

A bevándorlásügy másik munkatársa, Camilla Wilberg pedig azt hangsúlyozta, hogy vannak olyan migránsok, akik már régóta egy ilyen jutalomra vártak. „Abban reménykedünk, hogy akik szállás reményében, túl magas elvárásokkal érkeztek Norvégiába, minél hamarabb hazamennek és ott folytatni tudják a megszokott életüket” – mondta a sajtónak.

A norvég integrációs és bevándorlásügyi hivatal (UDI) már decemberben közölte, hogy a bevándorlók közül sokan érdeklődtek a pénzjutalommal járó hazaút után.

A minisztérium 31 önkormányzat épületére fogja kiragasztani több nyelven is a "bónuszos hazaút" információit.

(Kuruc.info – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »