Kiváló hangulatú augusztusi eperfesztivál Pozsonyeperjesen – Képgalériával

Kiváló hangulatú augusztusi eperfesztivál Pozsonyeperjesen – Képgalériával

Mosolygós gyermekek, aranyos lángossütők, végtelenül vidám “palacsintások” – többek között ők is ott voltak a rendezvényen. 

Számos fesztivált szerveznek a Csallóközben. Pozsonyeperjes Község Önkormányzata viszont mégis egy egyedi ötlettel állt elő, az eperre építve. Mert, hát ki ne szeretné az epret?! Ebből az álomból lett az az Eperfesztivál, melyre augusztus 21-én mi is ellátogattunk a helyi sportpálya.

A nyár utolsó hónapjában az eper körül forgott a világ. A szépkorúak a palacsintasütés terén szorgoskodtak, emelett segédkeztek, szerveztek is. Miközben a gyermekek a gyermekprogramokkal voltak elfoglalva, a szülők örömmel figyelték a fellépőket, beszélgettek…

A lufihajtogatás, légvárazás, bohócműsor megtekintése mellett a nagyobbak a futballmérkőzésen szurkolhattak, míg mások a veterán autókat, motorokat vizsgálták nagy szakértelemmel. De készült ám a tüzes gulyás is a helyi önkéntes tűzoltók jóvoltából.

Egy kislány elégedetten majszolta lángosát. Tréfálkoztunk vele, hogy epres-e? Aranyosan nemmel felelt, majd azonnal kérdezte anyukájától, esznek-e az emberek epres lángost, mert ő még olyat nem látott…

Ez a fesztivál elsősorban a gasztroutázásról és az eperről szól. Akik megkóstolták, mind dícsérték a pozsonyeperjesi lekvárt. Tíz pontos – jellemezte egy édesapa, aki szakácsként jártas az ízekben.

Hírdetés

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »