Kivágta áldozata hasából annak magzatát, de a gyilkosságot nem sikerült rábizonyítani – 100 év börtön így is járt

Kivágta áldozata hasából annak magzatát, de a gyilkosságot nem sikerült rábizonyítani – 100 év börtön így is járt

A maximálisan kiszabható börtönbüntetésre ítélték az egyesült államokbeli Colorado államban azt a kétgyermekes anyát, aki egy nyolchónapos magzatot vágott ki egy másik nőből.

A kétgyermekes anya, a 36 éves Dynel Lane egy harmadik gyereket is szeretett volna a párjával. A magzat nem fogant meg, de Lane úgy tett, mintha újra várandós lenne. Párját az internetről letöltött ultrahangos felvételekkel verte át.

Hónapok múltán, amikor már életet kellett volna adnia az állítólagos harmadik gyermeknek, Lane feladott egy ingyen kismamaruhákról szóló hirdetést a Craigslisten, és a longmonti házába invitálta áldozatát, a nyolchónapos terhes Michelle Wilkinst. Azután, hogy találkoztak, Lane a ház pincéjébe csalta Wilkinst, akit először eszméletlenre vert, majd két késsel kivágta belőle a héthónapos magzatot.

Maria Berkenkotter az ítélet kihirdetésekor azt mondta, brutális támadás történt, ezért az anyára a maximális büntetést szabják ki. Lane-t 100 év börtönre ítélték a támadásért. A gyilkosságot ugyanakkor az ügyészeknek nem sikerült rábizonyítaniuk, mivel az orvosszakértő szerint a magzat már nem élt, amikor kivágták Wilkins hasából.

Lane nem mutatott megbánást ítélethirdetéskor. Arra a kérdésre, hogy akar-e mondani valamit, nemmel felelt, csak akkor sírta el magát – írja a Denver Post – amikor a lánya levelét felolvasták a tárgyalóteremben. A nő szülei bocsánatot kértek az áldozattól és családjától.

Az ügy – emlékeztet a BBC – politikai indulatokat is keltett. A republikánusok ugyanis javasolták, hogy változtassanak a jogszabályokon, hogy Lane-t gyilkossággal vádolhassák meg. A demokraták azonban elutasították az intézkedést. Jelenleg az Egyesült Államok 38 államában számítanak gyilkosságnak a magzat elleni bűncselekmények.

(Nol)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »