Kiütötték harcsát, a bokszolóink számára véget ért az olimpia

Kiütötték harcsát, a bokszolóink számára véget ért az olimpia

Harcsa Zoltán kiütéssel vereséget szenvedett Arlen Lópeztől, így a legjobb 16 között búcsúzott a riói olimpia ökölvívótornájának küzdelmeitől a 75 kilogrammosok súlycsoportjában.

Előzetesen sem a magyar bunyós számított az összecsapás esélyesének, hiszen ellenfele a 2015-ös doha-i világbajnokság aranyérmese, és itt az ötkarikás játékokon is első számú kiemeltként indult, viszont Harcsával ellentétben – aki 2012-ben Londonban 5. volt – pályafutása során először szerepelt olimpián.

Nagy kockázatot eleinte egyik bokszoló sem vállalt, de azért kölcsönösen csépelték egymást, kevés egyértelmű találatot elérve. A kubai gyakori alapállásváltásokkal próbálkozott, ám Harcsa védekezését nem igazán tudta megbontani. 

A kiegyenlítettnek tűnő első menetből kevesebb mint 10 másodperc volt már hátra, amikor López egy jól irányzott bal csapottal telibe találta Harcsát, aki padlót fogott az ütéstől, majd felállt, ám nem tudta folytatni, így

technikai K.O.-val a latin-amerikai harcos lépett tovább

a negyeddöntőbe.

Harcsa kiesésével a magyar küldöttség számára véget értek az ökölvívóküzdelmek, másik versenyzőnk, a 69 kg-os Bacskai Balázs augusztus 7-én pontozással maradt alul a selejtezőben a francia Souleymane Cissokhóval szemben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »