Kiütéses győzelmével ismét dobogóközelben a HC DAC

Kiütéses győzelmével ismét dobogóközelben a HC DAC

Már a hetedik bajnoki mérkőzését játszotta a HC DAC női kézilabda csapata a szlovák-cseh közös rendezésű MOL Extraligában februárban. A szerdahelyi lányok nagyon megterhelő hónapot zártak, ezúttal is Csehországban léptek pályára, méghozzá a DHC Plzeň otthonában, ahol magabiztos győzelmet arattak. 

A dunaszerdahelyi HC DAC a MOL Extraliga alapszakaszának 22. fordulójában a cseh DHC Plzeň otthonában vendégeskedtek. A csallóközi együttes két hete még hazai pályán kilencgólos győzelemmel múlta felül cseh ellenfelét.

A sárga-kékek ezúttal sem adtak sok esélyt cseh ellenfelüknek, a mérkőzés kezdetétől érződött a két csapat között lévő osztálybeli különbség. A sárga-kékek már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, amit a félidő végéig magabiztosan megőrzött Debre Viktor csapata. A félidőre hatgólos előnyt dolgoztak ki a sárga-kékek.

Hírdetés

A második félidőben a hazaiak próbálták csökkenteni hátrányukat, egy góllal sikerült is, de csak pillanatokra, amire szinte azonnal válaszoltak a sárga-kékek. A 36. percben már hétgólos volt a különbség a két csapat között a DAC javára, ami a 40. percre tízgólosra nőtt. A mérkőzésen Debre Viktor több fiatal tehetségnek is bizalmat szavazott.

A csehek a folytatásban sem tudtak mit kezdeni a dunaszerdahelyiekkel, a 42. percben már 11 góllal is elhúztak a sárga-kékek. A DAC a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, ami az eredményen is jócskán megmutatkozott.

A sárga-kékek folyamatosan növelték előnyüket, negyedórával a vége előtt már 14 góllal is vezettek Bízikék. A csehek már 16 gólos hátrányban is voltak, végül azonban sikerült 13 gólra csökkenteni hátrányukat. A DAC győzelme azonban egy percig sem forgott veszélyben, magabiztos sikerükkel a sárga-kékek egy helyet előrébb léptek a táblázaton és feljöttek a negyedik helyre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »