Kiutasították a Beremendnél elfogott határsértőket

Szír, iráni, eritreai és szomáliai állampolgárságú személyekkel szemben intézkedtek a rendőrök még csütörtökön Baranyában. Büntető-, illetve idegenrendészeti eljárás indult ellenük, valamint egy horvát állampolgárságú férfit is elfogtak – közölte szombaton a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közlése – és a Híradó információi – szerint csütörtökön délelőtt a Baranya megyei határtelepülés, Beremend térségében három, majd ugyanaznap 22 óra 20 perckor onnan nem messze, Illocska közelében hat külföldi személlyel szemben intézkedtek a rendőrök. Minden külföldi illegálisan lépett Magyarország területére.

Egy szír, valamint két iráni állampolgárságú személlyel szemben határzár tiltott átlépése miatt büntetőeljárás indult, őket a szombaton megtartott tárgyaláson, gyorsított eljárásban a bíróság két évre jogerősen kiutasította Magyarország területéről.

Két eritreai, valamint négy szomáliai állampolgárságú személlyel szemben viszont idegenrendészeti eljárás indult – közölte a hatóság szombaton.

Az eritreaiakat a magyar-horvát visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát rendőrségnek, a négy szomáliai személy azonban menekültkérelmet nyújtott be, őket a rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak adta át.

A rendőrség tájékoztatása szerint az esettel összefüggésben egy 49 éves horvát állampolgárságú férfit is elfogtak, őt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették, hamarosan sor kerülhet a letartóztatására.

Gyorsított eljárásban két évre kiutasította a bíróság

Tegnap a magyar határ mentén 229 illegális bevándorlót fogtak el, ez egész évben az egyik legmagasabb szám – közölte az M1 Híradója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »