Kitüntették a legsikeresebb diákokat Füleken

Kitüntették a legsikeresebb diákokat Füleken

Június 22-én a füleki városi hivatal üléstermében köszöntötték a legsikeresebb diákokat, akik a 2021/2022-es tanévben nem csak az egyes tantárgyi versenyeken, hanem különböző sportvetélkedőkön, kulturális versenyeken képviselték tanintézményeiket és a várost egyaránt.

A járvánnyal megbélyegzett évek után ismét ünnepélyes keretek között fogadták Fülek iskoláinak legjobbjait a városházán. Az eseményen körülbelül hatvan tanuló és pedagógus vett részt. Az ülésteremben gyűltek össze az óvodák, alapiskolák és középiskolák legeredményesebb tanulói, de a speciális és a művészeti iskola növendékei sem hiányoztak. Agócs Attila, polgármester szerint ezek a diákok fontos példaképei lehetnek a többieknek.

„Nem gondolom azt, hogy a verseny alapköve kell, hogy legyen az iskoláknak, de ha az egészséges versenyszellem megvan a diákok között, az mindannyiuknak és a teljes oktatató- nevelő folyamatnak a segítségére lehet. Ezeknek a gyerekeknek az eredményei mögött látnunk kell a pedagógusok munkáját is, amit szeretnék ezúton is megköszönni” – nyilatkozta a polgármester.

Hírdetés

Oravecz Emanuel Patrik, a Füleki Gimnázium másodikos tanulója az elismerés kapcsán örömét és köszönetét fejezte ki. Elmondta, igyekszik mindig jó eredményeket elérni.

„Az év végi bizonyítványomban csak egyetlen kettes lesz, amivel eléggé meg vagyok elégedve. Ezen kívül folyamatosan propagálom az iskolát, ezzel is elősegítve, hogy minél többen jelentkezzenek a gimibe. Szerintem a mi iskolánk nagyon jó, ezért csak ajánlani tudom a kilencedikeseknek, hogy a gimit válasszák” – mondta.

Az esemény fő mozzanataként Agócs Attila polgármester és Ardamica Zorán, a tanügyi hivatal vezetője oklevelet és ajándékot adott át a kitüntetetteknek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »