Kitüntetett két kárpátaljai rendőrt Hennagyij Moszkal

Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal tiszteletbeli érdemrenddel tüntette ki azokat a rendőröket, akik életüket kockáztatva fogtak el egy veszélyes bűnözőt a Rahói járásban.

Mint ismeretes, november 22-én a kárpátaljai Rahói járásban található Vidráspatakon (Видричка) egy részeg, fegyveres férfi letartóztatása során lőtt sebet szenvedett a rahói bűnügyi rendőrség 23 éves hadnagya, akit az intenzív osztályra szállítottak.

Az érdemrendet Hennagyij Moszkalktól Ivan Mikityuk (Іван Микитюк) hadnagy, a rahói rendőrség munkatársa és Eduard Kapcsuk (Едуард Капчук), a rahói rendőrség helyettes vezetője vehette át. Eduard Kapcsuk volt az, aki kiütötte a fegyvert a tettes kezéből, miután az megsebesítette kollégáját – írja a Zakarpatszkij Korrespondent.

A Kárpátaljai Megyei Államigazgatás tiszteletbeli érdemrendjét (a nem hivatalos nevén, az Arany Medvét) Hennagyij Moszkal alapította 2016 októberében azért, hogy kitüntesse azokat, akik jelentősen hozzájárultak Kárpátalja fejlesztéséhez, magas szakmai felkészültségről, vagy bátorságukról tettek tanúbizonyságot.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: kitüntetés, ukrajnai hírek, ukrán rendőrségForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »