Kitől jött az utasítás? Orbántól várnak választ

A Jobbik Orbán Viktortól vár választ arra, hogy kik állították le a NAV nyomozóit akkor, amikor tetten érhették volna a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot.

Volner János, a párt alelnöke azt mondta: csakis felsőbb szintekről jöhetett ilyen utasítás, ezért felvetődhet Polt Péter legfőbb ügyész és Tállai András, adóhivatalt felügyelő államtitkár érintettsége. Orbán Viktortól a Jobbik arra is választ vár, hogy az uniós pályázatokat felügyelő Miniszterelnökség részt vehetett-e a pályázatok körüli visszaélésekben.

„Ki volt az, aki megálljt parancsolt a NAV nyomozóinak, hogy ne érhessék tetten a korrupcióba keveredett fideszes országgyűlési képviselőt? Erre valakinek, egy befolyásos embernek volt csak lehetősége. Szeretnénk tudni, hogy ki volt az. Szeretnénk tudni, hogy akár Polt Péternek, volt Fidesz-tagnak, akár Tállai Andrásnak, az adóügyekért felelős államtitkárnak volt-e köze ehhez az intézkedéssorozathoz” – fogalmazott Volner János Jobbik-alelnök.

Közben Mengyi Roland a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy nem keresték meg a Fideszből, és nem kérték mandátuma visszaadására, ezért továbbra is munkájára koncentrál. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »