Kitiltották a Maradj Talpon-ból, mert jobbikos

A köztévén futó kvízműsor válogatóján átment, közölték vele, hogy számítanak rá, majd két nappal a felvétel előtt telefonon visszamondták szereplését „a munkája miatt”.

Varga Dániel hétfő esti Facebook-bejegyzésében tette közzé megdöbbentő történetét.

A fiatalember nemrégiben jelentkezett a Maradj Talpon-ba, elmondása szerint a castingon mindenki nagyon kedves volt,  a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz. A levélben a pontos időponttól és helytől kezdve az öltözködésen át a szükséges iratokig minden fontos információt leírtak. Dániel tehát biztos lehetett benne, hogy tényleg bekerült a vetélkedőbe és lelkesen készült is a megmérettetésre.

Január 9-én, két nappal a felvétel előtt azonban felhívták az MTVA-tól azzal, hogy sajnos mégsem szerepelhet a műsorban „a munkája miatt”.

Dánielnek két állása van: a csepregi önkormányzatban képviselő a Jobbik színeiben, illetve a párt országgyűlési frakciójánál tanácsadó. Varga a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke, a szervezet azonban nem a munkahelye.

A válogatón külön rákérdezett, hogy ez jelenthet-e problémát, ám azt a választ kapta, hogy nincs ezzel semmi gond, hiszen „számos önkormányzati képviselő, polgármester és országgyűlési dolgozó fordult már meg náluk.”

A rossz hírt közlő MTVA-s munkatárs pár mondattal később be is vallotta, hogy valójában politikai okok állnak a háttérben.

A kérdésre, hogy talán a párttagságával van probléma, mély hallgatás volt a válasz, majd sűrű bocsánatkérések közepette azzal biztatta, hogy talán pár év múlva” mehet játszani a műsorba.

Dániel nagyon csalódott, és mélységesen felháborítja, hogy az ilyen kvízműsorokban nem a rátermettséget és a tehetséget nézik elsősorban.” A fiatalembernek esze ágában sem volt politikai propagandára használni a Maradj Talpon-t. Az Alfahírnek elmondta, jelentkezésekor külön kérte, hogy a műsor jellege miatt a munkája helyett inkább történeti kutatásairól, vagy kitüntetésgyűjtő szenvedélyéről beszélgessenek. Így, hát nem nagyon tud másra gondolni, mint, hogy az állami pénzzel teletömött közmédia politikai meggyőződés alapján diszkriminál”. 

Tavaly júniustól egyébként a Habony Árpád köréhez tartozó Apropó Média Kft készíti a népszerű kvízműsort.Decemberben, az év utolsó adásának felvétele után váratlanul kirúgták az egész korábbi stábot. A mostani, elég nyilvánvalóan pitiáner politikai diszkriminációnak tűnő döntést tehát már az új csapat hozta.

Hacsak nem felsőbb szintről szóltak le nekik, hogy ellenzéki kötődésű versenyzőnek nincs helye a vetélkedőben. Az MTVA-t meg is kérdeztük, hogy pontosan mi történt, választ azonban tegnap este óta nem kaptunk tőlük.

„Hogy mi az egész történet tanulsága? Ahhoz, hogy talpon maradj, először le kell térdelned.” – zárja bejegyzését Varga Dániel azzal a mondattal, amely akár a jövőben a közmédia új mottója is lehetne.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Igazi közpénztemető lett a köztévé. 90 milliárd forintot pocsékol el évente, de az M1 átalakulásához, a nézhetetlenséghez még hitelt is vettek fel, amit a magyar adófizetőkre átterheltek. A Duna Televízió egykor nézhető csatorna volt, ma már az ismétlésekből áll, nézhető műsor alig van azon is. A Maradj talpon című műsorban sok a felesleges duma, és megnyirbálták a nyeremények összegét is. Öt kérdésre adott helyes válasz esetén csak a nyeremény felét adják oda a nyertesnek. A 25 millió forintos beígért nyerhető összeget nagyon kevesen érték el, vagy nagyon keveseknek tették lehetővé.

Erre a műsorra is ki lehet írni, hogy Csak a Fidesz! A Habony Művek mindent maga alá gyűr.

Békéscsaba, 2017. január 11.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Soha nem látott költségvetési költekezésbe kezdett az Orbán-kormány. A folyamat csúcsa az a kormányhatározat, amelyben 251-306 milliárd forintot osztottak el – hogy pontosan mennyit, azt maga a kormány sem tudja. Ezzel együtt 2016 utolsó hónapjában bő 1000 milliárd forint elköltésről döntenek úgy, hogy valójában egy fillér sem jut az egészségügyre vagy épp az állami közoktatásra, miközben ekkora összegből akár jelentősebb reformokat is lehetne finanszírozni.” (Részlet a Százmilliárdok folynak ki a magyar állam kezéből című cikkből, 2016. december 21.)

Emlékeztető 2.: „Nem az a durva, hogy olimpiát fogunk rendezni, hanem hogy Mészáros Lőrinc nyeri majd a 200 női mellet is” – foglalta össze az évet egy Facebook-bejegyzésben Bödőcs Tibor humorista. (Részlet a Mit szedett össze 2016-ban Mészáros Lőrinc? Teljes lista készült című cikkből)

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »