Kitervelt terrorcselekmény volt a müncheni mészárlás, nem magányos ámokfutó akciója

A müncheni Olympia bevásárlóközpontban dolgozó magyar lány részletesen beszélt a borzalmakról, melyet a 9 halálos áldozatot követelő lövöldözés során élt át. A nol.hu-nak nyilatkozó magyar lány, Major Emilía a hivatalos német közlésekkel szemben azt állítja, hogy az iráni származású elkövető folyamatosan tartotta valakivel a kapcsolatot, ezek alapján korántsem tűnik egy egyszerű „ámokfutásnak”, aminek ellentmond az is, hogy a 18 éves terrorista már legalább egy éve tervezte az akciót.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A magyar szemtanú beszámolója szerint pokoli 4 órát élt át a lövöldözés során, ő maga a kassza mögé ugrott be a lövöldözéskor, az üzletben lévő két vevő pedig sikoltozva menekült be a próbafülkébe. Emilía elmondta, hogy egészen szürreális volt minden, egy életre beleégett az agyába, ami ott történt.

Miközben vártam, leszámoltam mindennel, elképzeltem, hogy szembenézek a puskacsővel.”
– mondta a szemtanú. Emilía szerint a bevásárlóközpont folyosóján nem német nyelvű üvöltözést lehetett hallani. Amikor előbújt a pult mögül, számára úgy tűnt, hogy a támadó folyamatosan tartotta valakivel a kapcsolatot, módszeresen haladt az épületben.

A szemtanú meg van győződve arról, hogy a merénylő nem egyedül volt. Kitervelt, átgondolt akciónak tűnt, nem egy tizenéves magányos ámokfutásának – mondta Emilía.

A pénteki lövöldözéskor a híradások még 3 elkövetőről szóltak, több szemtanú is ezt állította, illetve a rendőrség is nagy erőkkel kereste a támadókat München területén. Szombaton azonban a müncheni hatóságok azt közölték, hogy téves információkon alapult mindez. A 18 éves támadó egyedül hajtotta végre az akciót, majd öngyilkos lett.

(NOL, Pesti Srácok, magyar idök)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »