Kitenné épületéből a BME a Szkénét?

Több évtized után kikerülhet a Szkéné Színház a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) épületéből; az intézmény rektora egy konferencián tartott beszédében lebegtette meg ennek lehetőségét.

A 168.hu beszámolója szerint Józsa János A pedagógia új dimenziói című rendezvényen azzal indokolta az elképzelést, hogy a Műegyetem díszterme köszönő viszonyban sincs Hauszmann Alajos eredeti terveivel, átadásakor jóval nagyobb belmagasságú volt. A szocializmusban azonban mesterségesen alacsonyabbá tették a dísztermet, ami felett most a Szkéné működik, amelyet ha kitesznek, összenyithatóvá válna a két rész, így visszanyerné eredeti hangulatát. A színháznak pedig állítólag méltó helyet keresnének.

A Magyar Pedagógiai Társaság alapításának 125. évfordulójára rendezett eseménysorozat záró rendezvényén a rektor azt is leszögezte: fontos, az ifjúságot ne „szakértelmiséggé” neveljék, hanem „általános értelmiséggé”. – Ez viszi a magyar nemzetet előre – mondta. A rektor egyébként nemrég mozdította el pozíciójából a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánját, amiért Andor György az egyetemi átszervezésekkel összefüggésben állítólag nem tájékoztatta őt arról, hogy beszélt az ELTE vezetésével és a minisztériummal a kar átszervezéséről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »