Kitenné az EU-ból Magyarországot a luxemburgi külügyminiszter

Magyarország ideiglenes vagy végleges kizárását sürgette az EU-ból a luxemburgi külügyminiszter. Jean Asselborn szerint nem tolerálható az EU alapvető értékeinek megsértése.

Forrás: infogyor.hu

Jean Asselborn szerint a menekültkérdés megközelítése és “egyéb ügyek” miatt érett meg erre Magyarország. A Die Welt német napilapnak adott nyilatkozatában az EU radikális megreformálását szorgalmazta, és ennek keretében a kizárás az egyetlen módja annak, hogy az integráció megőrizze az összetartását és az értékeit. A Reuters emlékeztet arra, hogy a kemény nyilatkozat néhány nappal azelőtt érkezett, hogy az EU 27 vezetője összeülne Pozsonyban az unió jövőjéről tárgyalni.

Egy olyan ország, mint Magyarország, amelyik kerítést épít a háború elől menekülők ellen, vagy megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, ideiglenesen, vagy ha szükséges örökre ki kell zárni az EU-ból – állítja az interjúban Asselborn, aki azt is elmondta, hogy a kizárás szabályait meg kell változtatni úgy, hogy ne legyen hozzá szükség a tagországok egyhangú szavazására.

A külügyminiszter azt is hozzátette, hogy ma Magyarországnak nem lenne esélye arra, hogy az Európai Unió tagjai közé felvegyék.

Forrás: Portfólió.hu

The post Kitenné az EU-ból Magyarországot a luxemburgi külügyminiszter appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »