Kitartó miniszter: Cuc továbbra is azt hajtogatja, hogy év végéig 100 kilométernyi autópályát adnak át

Kitartó miniszter: Cuc továbbra is azt hajtogatja, hogy év végéig 100 kilométernyi autópályát adnak át

Év végéig körülbelül 100 kilométernyi sztrádát adnak át – ismételte meg kedden a szállítási miniszter, tagadva ugyanakkor azt, hogy a Szászsebes–Torda-sztráda első szakaszát építő olasz Impresa Pizzarotti cégnél elmaradtak a számlák kifizetésével.
Év végéig készen lesz a Szászsebes–Torda-sztráda első szakasza, a Radnót–Maroskece-pályaszakasz, a Bihar–Bors-szakasz, a Barcarozsnyó–Keresztényfalva-szakasz, Bákó körgyűrűje, tehát körülbelül 100 kilométernyi sztráda

– jelentette ki az Agerpres szerint Răzvan Cuc egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a Lugos–Déva-pálya 3-as és 4-es szakasza is rendben lesz.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy igaz-e az az információ, miszerint az olasz Impresa Pizzarotti cég csökkentette a munkálatok ritmusát a Szászsebes–Torda-sztráda első szakaszán, mivel nem fizették ki neki idejében a számlákat, Cuc miniszter nemmel válaszolt. A miniszter szerint a szakaszon a munkálatok több mint 75%-val elkészültek.

A Pro Infrastruktúra Egyesület kedden azt írta Facebook-oldalán, hogy az Impresa Pizzarotti szinte teljesen leállt a munkálatokkal az A10 jelzésű, Szászsebest Tordával összekötő autópálya 1-es szakaszán, mivel az állam elmaradt néhány számla kifizetésével, melyeknek értéke 65 millió lejre rúg.

Az egyesület szerint ezt a pályaszakaszt nem fogják 2019-ben átadni. Ha reálisan nézzük a dolgot, jövő év vége felé adhatják át, de figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, azt, hogy az állam nem fizet rendesen, még akkor sem, állítja a Pro Infrastruktúra Egyesület.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »