Kisvárda: csillagos ötös

Kisvárda: csillagos ötös

Nagy verést kapott az MTK.

A második félidőben emberelőnyben futballozó Kisvárda ötgólos győzelmet aratott a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.

Gyorsan vezetéshez jutott a Kisvárda – Asani és Bumba strandfocis fejelgetéssel játszotta át a vendégek védelmét -, s a folytatásban is a hazai csapat irányított. A házigazdák sokkal gyorsabban, pontosabban, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, s egy remek támadás végén, Asani második góljával megduplázták előnyüket. Palincsár ráadásul műesésért megkapta második sárga lapját, így még a szünet előtt emberhátrányba is került az MTK.

Hírdetés

A fordulás után, tíz ember ellen hatalmas fölényben futballozott a Kisvárda, amely sorra alakította ki a helyzeteket, s ezek közül kettőt értékesítve az 59. percben már 4-0-ra vezetett. A hazaiak a meccs utolsó harmadában egy kicsit lassítottak ugyan, de a vége így is kiütéses győzelem lett.

A bajnokságot sokáig vezető hazai együttes október 31-e óta először gyűjtötte be a három pontot, a fővárosiak pedig, akik utóbbi három találkozójukon 11 gólt kaptak és egyet sem szereztek, immár hét meccse nyeretlenek.