Kiss László erőszaktevőtársa nem foglalkozik a bocsánatkéréssel, mert az Elnöki Tanácsnak hála büntetlen előéletű

Bűntársa nem követi Kiss László példáját, aki elnézést kért áldozatától. Lantos László már a kérdés felvetésétől is indulatba jött.

A Bors pénteken utol­érte Lantos Lászlót, aki egy nappal korábban írásban kijelentette: becsületsértésért beperli a bulvárlapot. Szerették volna, ha őszintén elmondja véleményét a botrányról, és arról is érdeklődtek, hogy követni kívánja-e Kiss László példáját, s ő is bocsánatot kér-e Takáts Zsuzsannától?

– Az Elnöki Tanács határozata értelmében én büntetlen előéletű vagyok, a nevemet senki sem használhatja fel a beleegyezésem nélkül! Én egy 1961-es üggyel egyetlen pillanatig sem foglalkozom. Ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni, az úgy történt, ahogy történt, én tudom, hogy történt. Értsék meg, ezzel az üggyel nem-fog-lal-ko-zom! – nyomatékosította immáron szótagolással mondandóját Lantos. A férfi ezután elköszönt, nem reagált a bocsánatkérést feszegető kérdésre.

Az áldozat jogi képviselője, dr. Nagy Henrik a Borsnak úgy vélekedett: jogi értelemben Lantos László valóban büntetlen előéletű.

– Tudvalévő, hogy nemcsak az elnöki kegyelemben részesülők mentesülnek a priusztól, hanem a büntetés letöltése után – bizonyos idő elteltével – a bűnelkövetők is a hátrányos jogi következményektől. Sőt: kaphatnak erkölcsi bizonyítványt. A bűnbánat amúgy nem jogi, hanem erkölcsi kérdés. Ügyfelemnek jólesett, hogy Kiss László férfiasan felvállalta a találkozást, Lantos úrtól nem várja el a bocsánatkérést, ezt a döntést Lantos úr lelkiismeretére bízzuk – tette hozzá a jogász.

(Bors nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »