Kiss feldúltan távozott az ülésről, kitüntetései maradnak

Kiss feldúltan távozott az ülésről, kitüntetései maradnak

Nem vonja vissza a kormány Kiss László állami kitüntetéseit. Csütörtökön feldúltan, autóba ülve távozott Kiss László a Százhalombattán tartott rendkívüli ülésről csütörtökön, miután összeszólalkozott az egyik média munkatársával.

Lázár János azt mondta, mielőtt felterjesztenek valakit kitüntetésre, lekérik az adatait a bűnügyi nyilvántartóból, de a mesteredző neve nem szerepelt az aktákban. A kancelláriaminiszter kiemelte: a mesteredző súlyos hibát követett el, amiért korábban megkapta büntetését. „Kiss László nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, ami azt jelenti, hogy Kiss László mentesült a korábban általa elkövetett bűncselekmény jogkövetkezménye alól. Így jogi értelemben emiatt a kitüntetés javaslatát nem lehetett visszautasítani” – közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hibáztak, akik a hatvanas években, szabadulása után dolgozni hagyták Kiss Lászlót – mondta az úszószövetség elnöke az ATV-ben. Gyárfás Tamás ugyanakkor hozzátette: furcsa lenne, ha most vonnák felelősségre a szövetségi kapitányt azért, mert a hatvanas években börtönben ült nemi erőszak miatt. A sportvezető a műsorban azt is mondta: úgy tudja, hogy Kiss Lászlóék áldozata „könnyen kapható volt, és úgy állította be, hogy megerőszakolták”.

Feldúltan távozott


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »