Kiss Balázs: Végre olimpia!

Kiss Balázs: Végre olimpia!

Péntek délelőtt a Körcsarnokban a kötöttfogásúak 98 kilós olimpiai indulási jogáért csapott össze a korábbi világbajnok, eddig három ötkarikás játékokról lemaradt Kiss Balázs, illetve a kvótát egyébként megszerző Varga Ádám. Kiss két meccsen nyert, így negyedszerre végre teljesülhet az álma, ott lehet Rióban.

Péntek délelőtt a Körcsarnok 40 fokos poklában került sor az utolsó nagy csatára, amelynek tétje a kötöttfogásúak 98 kilós olimpiai helye volt.

A szőnyeg egyik oldalán az a 33 éves Kiss Balázs, aki korábban világbajnoki címet nyert, ráadásul szakajtónyi érmet szerzett különböző világ-, és nemzetközi versenyeken. Eddig három olimpia maradt ki az életéből, Rió az utolsó esély volt az életében.

A másik oldalon az a 29 éves Varga Ádám, aki eddigi pályafutása során mindig is Kiss mögé szorult, másodhegedűsként viszont teljesen váratlanul megszerezte Nagybecskereken a riói kvótát, és aki hatalmas lelkesedéssel készült volna élete első olimpiájára.

A mindent eldöntő válogatón mindketten beleadtak apait-anyait, és a két győzelemig menő csatában – speciális szabályokkal, mert csak az akciópontok számítottak – végül Kiss Balázs diadalmaskodott, mindkétszer hosszabbítást követően.

– Három a magyar igazság, s egy a ráadás, negyedikre sikerült kivívnom az olimpiai szereplést. Hiszek a sorsszerűségben, s abban, hogy világbajnoki címmel, további érmekkel a hátam mögött Rióban megkoronázhatom a pályafutásomat – jelentette ki a BVSC 33 éves birkózója.

Varga Ádám Fotó: Martin Gábor, MBSZ

Varga Ádám rendkívül csalódottan, ugyanakkor nagyon sportszerűen vette tudomásul a vereségét. – Nem kívánom senkinek azt, amit az utóbbi két hónapban átéltem, de be kell vallanom, ma Balázs jobb volt, megérdemelten nyert – közölte az újpestiek birkózója.

Sike András szövetségi kapitány úgy érzi, most dőlt el végérvényesen, hogy ki érdemli meg a riói indulás jogát, mert ebben az évben a két rivális most birkózott egymás ellen először.

– Balázs ennyivel jobb volt riválisánál. Az olimpián lesz három-négy olyan versenyző ebben a súlyban, akik kiemelkednek, őket jó lenne elkerülnie Balázsnak, a többiek ellen azonban lehet reális esélye a sikerre – fogalmazott Sike András.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »