Kisöpörné a Soros-birodalom álciviljeit az országból Németh Szilárd

Keddi sajtótájékoztatóján olyan álcivil szervezetekről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, amelyeket vissza kell szorítani. Az ATV-ben konkrétan nevesítette is őket.

“A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd a Fidesz frakcióvezető-helyettese és alelnöke, mikor arról kérdezték, hogy tényleg nekiáll-e a kormány a civil szervezetekkel való leszámolásnak.

„Azért hozzák létre ezeket a szervezeteket, hogy befolyásolják az adott ország politikáját, úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon” – ezt pedig már az ATV Start című műsorában mondta szerda reggel a politikus.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint konkrétan a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International azok a szervezetek, amelyeket vissza kell szorítani Magyarországon, mert „mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.”

A diktatúrákat idézik a Fidesz alelnökének szavai a szocialisták szerint

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese diktatúrákat idéző kijelentésnek tartja a Fidesz alelnökének szavait, aki keddi sajtótájékoztatóján a civil szervezetekre azt mondta: “ezeket el kell innen takarítani”.

Szakács László (MSZP) közleményben reagált a fideszes Németh Szilárd szavaira. Az MTI-hez eljuttatott kommünikében azt írta: a civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni.

Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt – fogalmazott -, az MSZP szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján. Szerinte Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: távoznia kell a közéletből!

Közleményét úgy zárta: az urizáló fideszes elit ne a civileket fenyegesse, hanem fejezzék be a lopásokat! Ha Orbán Viktor és társai felhagyna a korrupcióval, a civilek társadalmi kontrolljától sem kellene tartania.

Forrás: ATV.hu / MTI

 

The post Kisöpörné a Soros-birodalom álciviljeit az országból Németh Szilárd appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »