Kiskát azzal üldözik, hogy fizessen, a vietnámiak ingyen repültek

Kiskát azzal üldözik, hogy fizessen, a vietnámiak ingyen repültek

Denisa Saková mai parlamenti beszámolójából kiderült, hogy a vietnámi delegáció ingyen kapta meg a szlovák kormánygépet az emberrabláshoz.

Amíg hivatalban volt Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter, egyfolytában azzal üldözték Andrej Kiska államfőt, hogy fizessen a kormánygép használatáért. Az államfő minden kritikus megszólalása után elővették a témát, és számlákat küldözgettek az elnöki hivatalba, összesen majdnem egymillió euró értékben.

Hírdetés

Ugyanakkor Kiska végig azt állította, maga Kaliňák ajánlotta fel neki, hogy használja a kormánygépet, ha Pozsonyból haza akar repülni a családjához Poprádra, mivel egyébként is gondot jelent a kötelező repülési órák teljesítése. Kiska végül lemondott a kormánygép használatáról erre a célra.
Egy mexikói hivatalos útja után viszont takarítási számlát kapott Kaliňáktól, a volt belügyminiszter azt állította, az elnöki delegáció zsúrozott a gépen és teljesen összehányták – Kiska szerint a kíséret egyik tagja egyszerűen rosszul lett a repüléstől. 
 

Mint kiderült, hogy a vietnámi delegáció ingyen repülhetett haza, az út 17 ezer eurójába került a szlovák adófizetőknek. Saková szerint ez egyáltalán nem szokatlan eljárás, máskor is kölcsönzik a gépet – bár hozzátette, ő ilyen utasítást még nem adott ki. Arra nem válaszolt, hogy a vietnámiaknak ki kell-e fizetniük a számlát most, hogy szinte biztos, emberrablásra használták a kormánygépet, és már csak az a kérdés, kik és mennyit tudtak erről a szlovák hatóságok tagjai közül. (úsz)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »